Malaysia, del 2


När vi anlände med bussen till Kuala Lumpur, huvudstad i Malaysia, hade vi siktet inställt på Chinatown. Och dit kom vi ganska snabbt, med hjälp av Maltes kartläsarförmåga och lite tjat från mig. I Chinatown bodde vi sen på ett hotel vi läst om i förväg, som hette något så logiskt som Chinatown Hotel, och killen i receptionen var faktiskt riktig kines och överallt stod skyltar på kinesiska och utanför fönstret var det marknad varenda kväll. Det var nästan lite nostaligskt att hamna i detta lilla låtsas-mini-kina. 


Vi hängde på marknaden varenda kväll. På ett ställe så fick man plocka ihop en massor grillspett med diverse saker (bläckfisk, majs, fisk, broccoli, och en hel massor annat) och dit gick vi minst två gånger, för det var ganska billigt, och dessutom så var det så kul att plocka ihop sina pinnar och sedan ge dom till kocken och så grillade han just dom man valt ut. 




Kanske två kvarter bort låg det en till marknad. Där provade vi en ny sorts pannkaka, inte lika god som den thailändska, men god ändå. Och så drack vi smoothie och jag köpte djungel-honung.


Om man promenarade kanske tio minuter till så kom man till Little India. Där var det marknad och affärer överallt och folk ute fast att det var sent och det var himla mysigt! Det fanns kanske inte så mycket för oss att köpa egentligen, mest slöjor och tyg och såntdär. Lite konstiga kryddor köpte jag iallafall med mig hem till min mor.




Vi åkte högst upp i den ena spetsen av Twin Tower. Extremt organiserat med tidsbokning i förväg, speciella färggrupperingar och säkerhetskontrollen innan var rätt lik den på flygplatser. Himla fränt iallafall.




Mitt i staden finns det en plätt djungel och vi fick etthundra bett av något kryp, så vi gick mest raka vägen igenom, och när vi kom ut på andra sidan förundrades vi en stund över vilken himla kontrast djungeln var mot skyskraporna vi varit uppe i för bara några timmar sen. 



Vi besökte en vanlig park en dag också. Där åt vi glass och tittade på sköldpaddor och fåglar och svettades så att vi trodde att vi skulle gå under. Himla puckat att ge sig iväg till en park under dagens varmaste timmar...


Det sista vi gjorde i Kuala Lumpur var att gå på festival. Jag var kanske inte jättetaggad, och dom enda låtarna jag kände till framfördes utav Flo Rida. Det var ett jäkla krångel att få taxi tillbaka in till stan, för taxibiliarna i asien ska alltid krångla och tjaffsa om priset och hurvida de ska köra på taxametern eller inte. Tidigt nästa morgon begav vi oss till Singapore. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

coolt! visste inte att dom var muslimer i malaysia!

2012-07-07 @ 17:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0