Thailand, del 4

Till Koh Phi Phi anlände vi med båt framåt eftermiddagen och letade direkt upp Mosqito Diving, som Malte kollat upp innan. Det var nämligen dags för dykarcertifikat. Dom erbjöd oss ett rum på dykarskolan och vår svenske instruktör varnade oss för att det var låg standard. Vi kollade runt bland hotell i närheten, men ingenting var ens i närheten så billig som dykskolans rum, så vi tänkte att vi slår till, vi provar en natt.



Nästa eftermiddag checkade vi in på hotell. Vi (kanske mest jag) klarade oss inte utan svalkan från AC och toa på rummet.




Vi började plugga redan samma kväll och fortsatte direkt nästa morgon. Efter lunch plockade vi isär och satte ihop dykarutrustningen hundrafemtio gånger och sedan hoppade vi i dräkterna och knallade ner till havet. Jag trodde jag skulle dö. Alla övningar gick jättebra och vi fick beröm båda två, men jag var så fruktansvärt rädd hela tiden så efter den där timmen under vatten så skakade jag i hela kroppen till långt in på natten och jag bara kände att det här går inte, jag vill inte göra det igen. Jag bestämde mig hur som helst för att prova på det planerade dyket nästa morgon.



Efter en sömnlös natt ändrade jag mig och hoppade av. Det skulle ju vara en kul grej, och jag fick bara panik. Jag följde iallafall med ut på båten när Malte gjorde sina första dyk, och även om jag missade en massa spännande saker så såg jag iallafall en sköldpadda!




Koh Phi Phi var katternas ö. Stora och små i vartenda gathörn. Jag sa kanske tio gånger om dagen att "snällaa, henne kan vi väl ta med hem?"


Vi hittade ett jättebra frukostställe.




Det var så himla fint nere vid båtarna en kväll, så jag var tvungen att ta tusen bilder.



Restaurangbesök.



På eftermiddagspromenad bland butikerna.



Helt oförberedd träffade jag apor för första gången! Och jag vågade inte gå så nära, så jag drog på full zoom när jag skulle fota, och helt plötsligt så är det någon som klättrar upp för mitt ben! Jag hade inte sett apungen som kom skuttande på marken framför mig och jag gallskrek och sprang tillbaka till Malte. Ett par leriga tassavtryck på vänstra benet var mitt bevis för det inträffade. 



Vet inte riktigt varför, men mitt skrik och snabba flykt till Malte fick bara aporna att följa efter. Här försöker han lite diskret sno min kånken. (Jag ska säga att jag ver nervös. Hade ju allt i väskan, pass, pengar och hotellnyckel.)



Vi kämpade oss upp till en utkiksplats för att se på solnedgången. Svettigt må jag säga!



Och en dag åkte vi ut på utflykt. Båten var fullproppad och lunchen var inget vidare, men vi träffade apor igen och Malte snorklade jättemycket och jag litegrann (blev liksom lite rädd för vatten efter den där timmen under ytan). Fiskar överallt och så himla fint vatten. Allt var fint förresten.


Och det här skulle man kunna säga var Koh Phi Phi. Jag åt en nedrans massa bananpannkakor med nutella här, men dom ser liksom inte så trevliga ut på bild. Men kanske.. tja.. Mellan 1 och 3 varje dag iallafall. (Hade ett pannkakshak precis brevid hotellet.) Ön som står näst på tur är Koh Lipe, och där får jag nästan lov att välkomna er till paradiset!

Kommentarer
Postat av: Kalle

Shit, vad härligt!

2012-06-06 @ 20:26:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0