Fredag

Ber om ursäkt för dålig uppdatering (men skyller på långa dagar på jobbet).
Och fast att det är julafton imorgon så har jag varken kommit riktigt i julstämning eller slagit in alla paketen. Ikväll ska vi iallafall hem till min syster och äta skinkmacka och spela julklappsspel och innan det måste jag ju slagit in mina paket. Men överst på listan står dock städning. Hurra.

Malte hjärta Julia


Lördag


Dagen började med att jag skulle få min julklapp. Det hela skulle vara en överraskning, men när M sa att jag skulle komma osminkad men med ett par klädombyten och fixat hår så anade jag vad som komma skulle. Och jag hade så rätt så, bilen tog oss till Modellfabriken, där jag blev sminkad och sedan fotograferad. (Ni ska få se ett litet urval av bilderna senare.) Och jag som inte alls gillar att vara med på bild var riktigt nöjd efteråt!


Sedan for vi vidare i Audin M lånat hem till mig, för att lämna av mina påsar med kläderna och fotografierna vi fick utskrivna. Och sedan bar det av mot Ingelsta för lunch och lite införskaffande av julklappar och annat nödvändigt.


Lunchen förresten. Vi åt en asiatisk buffé och jag tog lite av allt för jag måste ju lära mig att äta sånt. Jag har trots tappra försök fortfarande lite svårt för den här typen av mat, men mamma säger att asiatisk mat i sverige inte alls smakar som asiatisk mat i asien, så kanske kommer det gå fint när vi väl är där.


Mätta och belåtna åkte vi och lämnade bilen och satte oss på spårvagnen in till stan.


Efter en runda på stan (mer införskaffande av julklappar) så gick vi hem till M och pausade. Han spelade lite gitarr, jag åt lite godis och piffade till hår och smink. Passade på att vila en snabbis i han sköna säng och sen bytte jag skor, objektiv och så klädde vi på oss och vandrade ner mot knäppingsborg. (Jag hittar fortfarande knappt varken till eller från min käre pojkes nya lägenhet..)


Det är så väldigt mysigt i knäppingsborg (även om sista bilden inte var så himla bra).


Bord var bokat på Asken. Vi började med grillat bröd. Det är bland det godaste jag vet och det är absolut omöjligt att sluta äta, fast att man vet att det snart kommer in mer god mat.


Och jag provade mitt ny-gamla objektiv på allt (verkligen allt) så tillslut så hintade M lite om att vi faktiskt var på middag..


Varmrätten och efterrätten smakade precis lika bra som det alltid gör på Asken. Och det är ju en så himla trevlig känsla att knäcka skorpan på en créme brûlée.


Mätta, och aningen trötta, hämtade vi våra jackor och promenerade hemåt i snön (regnet). En väldigt bra dag med en väldigt bra pojkvän.

Måndag

Helgen har varit alldeles fenomenal (ni ska få se, ni ska få se). Är så himla kär och idag känns allt finemang! Inte långt kvar till Asien och ännu närmare jul och jag har världens bästa pojkvän och min morgonsmoothie är jättegod. Dagens program ser rätt lugnt ut, ska träna och till sjukgymnasten men egentligen inte så mycket mer.

På återseende!


slitna converse på dagstripp till huvudsta...

16122011072 (MMS)

slitna converse på dagstripp till huvudstaden.


Frukost


objektivt


Förra julen fick jag ett objektiv av min far, jag tror inte det var en julklapp, det bara föll sig så att han kom på det på julafton (är nämligen ganska säker på att han hade det på sin förra kamera). Har dock knappt använt det, men igår hittade jag det när jag städade och så passade jag på att prova det. Vi är inte bästa vänner, för det är helt utan zoom och har bara manuellt fokus (vilket jag har himla svårt för, blir aldrig riktigt skarpt), men jag tror jag ska ge det en ny chans, för det tar himla bra bilder i dåligt ljus.

Favoriter


Nummer 1: Massor jordgubbar, lite banan, några hallon och en skvätt apelsinjuice. Och så ett par nypor dinkelflingor, havregryn och bovete. (Dinkelflingorna ser ut nästan precis som havregryn men jag tänker att eftersom de har olika namn är de inte samma sak.)



Nummer 2: Ett par nävar blåbär, kanske sju jordgubbar och lite björnbär. (Men inte för mycket björnbär, det är ju egentligen inte så himla gott, men vi fick så mycket på buskarna i somras och jag känner att någon måste ju äta upp dom.) Och så en rejäl skvätt blåbärssoppa, keso (!) och lite naturell yoghurt (eller mjölk, det funkar lika bra tycker jag.)



Nummer 3: Blåbär, hallon och björnbär. En bit banan (tycker att man blir lite mer mätt då). Och naturell youghurt och litegranna keso.


Sen har jag en till favorit, men den är liksom lite dyr så här års så den gör jag inte jätteofta nu och jag har inte fångat den på bild. Men i den är det iallafall: Mango, jordgubbar, vattenmelon och hallon. Lite mindre hallon än av det andra, det räcker bara med ett par stycken. Och så lite apelsinjuice och om man vill en halv banan. Den här är nog egentligen den riktiga tredje-platsaren.

Dagens lunch

På jobbet hade vi Orginalmål som dagens (och dessutom bara burgaren för 22kr).
Jag åt dock detta:

Ett stekt ägg, köttbullar, sparris och lite broccoli. Och jag som inte ens brukar äta ägg.


pricken


Såhär såg jag ut när jag gick till jobbet, handlade lite mat och gick hem igen.

Måndag

Stängde hamburgeriet igår så kom hem ganska sent.. Har dessutom ganska svårt att somna, är alltid så uppe i varv när jag jobbat. Gick dock upp tidigt imorse ändå, för långfrukost innan besök hos sjukgymnasten. Jag gör små framsteg och om jag bara orkade pallra mig till gymmet oftare skulle det nog snart kännas riktigt bra. Tränade iallafall efteråt och det gick rätt okej. Har precis druckit upp en smoothie fullproppad med massor nyttigheter och nu ska jag bege mig ut på promenad med syster. Imorgon funderar jag på att följa med Malte på jobbat, för jag saknar honom så mycket.

Mitt i veckan ungefär


Här om dagen så tog Ella bussen in till stan och hälsade på! Vi var ganska hungriga när vi möttes så vi började med lunch. Fast det tog ett tag innan vi hittade något bra ställe. Till slut var vi så hungriga så vi lite tog första bästa som var okej.


Jag tog ost och skinkpaj, för det tänkte jag att det kan man ju inte bli så besviken på. Men den var lite torr på något vis, särskilt kanten.



Ella tog pannkakor. Hon sa att dom var himla goda.


Och sen gick vi i massor affärer. Ella provade så många jeans att vi tillslut behövde vi ladda på med lite fika. Jag åt kladdkaka som var himla god. Blåbären var dessutom ena riktiga tio-poängare.

När Ella tog bussen tillbaka hem så mötte jag upp Malte och så gick vi och åt. (Fast jag var ju inte jättehungrig efter fikan men nog slank det ner lite ändå.) Och så köpte vi godis, hämtade ut biobiljetter och i väntan på att filmen skulle börja så fyllde vi i Maltes visum-papper. Och sen så tittade vi på Svensson Svensson och det var jättelite folk i salongen och jag var inte alls sugen på mitt godis. Men filmen var iallafall rätt bra.

Min nya, varma, tröja.


Stickad tröja och skjorta från Monki, jeans från Cheap Monday och väska från Wera. Den stickade tröjan är minst sagt lite utav en ny favorit.

Försenad söndagsuppdatering


I söndags åt vi på Golden Bangkok, liksom lite för att värma upp inför Asien (imorgon är det prick en månad tills planet lyfter!). 

 
Och när vi var alldeles proppmätta så gick vi över gatan och lyssnade på Louise Hoffsten som spelade.

Tisdag

Idag står besök hos sjukgymnasten (inklusive träning), dejt med Ella samt bio med Malte på schemat. Än så länge har jag inte åstadkommit mycket mer än att jag fyllt i papprena för ansökan om visum till Kina. Fy faro vad det ska vara krångligt! Dessutom var rutan med "länder du besökt de senaste 12 månaderna" alldeles för liten så jag fick skriva mitt allra minsta och ändå fick det inte riktigt plats och det är tillpåköpet rejält svårläst. Hoppas de godkänner det iallafall. Vore så förbaskat typiskt om det inte blev godkänt och jag måste göra om det eller komplettera och det drar ut på tiden. Måste ju få mitt visum i tid! Gillar inte allt papperskrångel.. får för tusan ont i magen av allt man måste skriva och fylla i och dessutom så är det vaccinationer hit och dit och flygbiljetter och jag vet inte vad. Men troligtvis blir resan värd alla förberedelser.

Nu ska jag hoppa i kläderna och packa dagens väska.
(De ringde förresten, så jag jobbar på förskola imorgon också.)


Måndag


Nu har det börjat rulla på litegranna med jobb igen! Jobbade onsdag, torsdag och fredan på förskola förra veckan (för jag har börjat vikariera, minsann) och så på hamburgeriet på lördagen. Och idag har jag varit på förskola igen, och sen så jobbar jag på Max torsdag, lördag och söndag. Och om jag har tur så ringer de och ber mig hoppa in och vara fröken onsdag och fredag. Behöver vartenda öre jag kan få ihop! Är ju snart bara en månad kvar till asien, flyger till Peking den 10 januari! 


Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland


Idag har vi bakat pepparkakor. Degen var alldeles inkredibel och jag förväntar mig minst lika goda färdiga pepparkakor. Dock så blev jag lite mätt under själva baket, så jag väntar nog ett par timmar med att smaka.. 

I'm guessing that she'd rather just forget it


Kjol från H&M och blus från Wera.

RSS 2.0