Fredagens

 


Äntligen fredag! Fast det blir inte mycket helg för mig, jobb 11-20 både lördag och söndag.. Konstigt att det alltid känns så bra, bara för att det är fredag. Hade hur som helst en bra föreläsning i förmiddags och sedan världsgod lunch. Börjar redan bli mörk ute och jag hade tänkt jogga lite (runkeeper har börjat tjata på mig) så det är nog bäst att jag pallrar mig upp ur soffan och i löparskorna..

 

Warm as the sun, as silly as fun.


Dagen började med (lång) sovmorgon och sedan av någon anledning stressigt med lunch och så iväg till skolan. Var en himla bra föreläsning. Sen mötte jag upp Jennifer! Jennifer från Norrköping, Jennifer som dansade med mig i Fint! Så väldigt länge sen vi sågs, så det var jättekul. Vi gick ett par varv i stan och försökte hitta ett fik som kändes bra, men det gjorde vi inte och ingen av oss hittar ju (jag skulle väl vara den som gjorde det i så fall.. hon bor trots allt i lund och jag här..). Tog hur som helst bussen ut till Limhamn och satte oss på ett fik här.


Sen bestämde vi oss för att vi nog skulle hyra en film och göra taco. Gott, trevligt och dessutom så var filmen bra. Gillar det här med att hyra film i videobutik. Följde Jennifer till bussen för en stund sen, och nu börjar det bli läggdags, Jobb 11-20 imorgon. Hur som helst en mycket bra fredag!

(försenat om) Tisdag

Så här såg jag ut när Elisabeth och jag firade att vi lämnat in vår första tenta med shopping, mat och fika! Klänningen kommer från Weekday.
 

Shoppa gjorde vi på H&M och Gant. Lunch åt vi på Jensens. Fika blev det på stället ni ser på bilden, ett jättemysigt och bra ställe som inte ens var dyrt! (Hittar väl säkert inte tillbaka dit. Är så sablans vilsen inne på Emporia.) Sen blev det dags för Elisabeth att åka hemåt mot Lund och Malte anlände med tåget därifrån, så jag bytte sällskap och gick tillbaka in med Malte som moraliskt stöd. För äntligen, äntligen är min gamla dåliga telefon utbytt!
 

Torsdag

Idag tog jag lite sovmorgon till nio och sen åt jag frukost framför nyhetsmorgon. När jag tyckte att det kändes okej så väckte jag malte och valde kläder och klädde på mig. Plockade undan ett ton ren disk från igår och dammsög och kände mig mycket nöjd; tills vi fick ett litet strömavbrott! Bara i badrummet och hallen, så jag trixade lite med två förlängningssladdar och en lampa från vardagsrummet. Åkte in till stan och mötte upp Annika och Isabella för lunch. Blev världsgod hamburgare på Friday's. Efter det (jättetråkig) föreläsning och buss hemåt. Lagade supergod middag och vann över Malte i ruzzle. Mycket bra dag, helt enkelt! 

Tillbakablick

Blev lite nostalisk och började läsa min egen blogg..
Ta en kik här för massor, massor dans vettja! 





Onsdag

Köpte iPhone igår och har väl inte varit så vilse sen Asien.. Det här med iCloud och allt vad det nu är gör mig mycket förvirrad. Men. Jag vänjer mig, det här är ju den finaste telefon jag någonsin haft!

Hade en mycket bra föreläsning på förmiddagen och efter det himla god lunch (bakad potatis!) med Malte. Tog mig en svängom på ica efter det och sen var planen att jag skulle göra klart en (urtråkig) uppgift men av någon anledning så blev det inte så. Kan ha berott på nyss nämnda telefon.. Ups. 


Måndag

Måndag och jag är ledig idag igen. Har tagit en långpromenad i solen och städat och handlat lite, men annars har jag mest stickat på min halsduk. Det är dom lediga dagarna som det blir tydligt hur långt hemifrån jag är, och hur långt bort alla mina kära kamrater bor.. Men. Det visste jag ju när jag flyttade. Dessutom är det snart jul och då ska jag åka hem i flera veckor!

Söndag

Har tvättat mer tvätt än jag någonsin trodde att vi skulle kunna producera Malte och jag, men så går det väl när man hoppar över en tvätt-tid. Vi brukar tvätta varannan söndag, men hoppsan, den här gången var vi i norrköping på tvättsöndagen. Hur som helst känns det bra att ha fått det gjort. Något annat, som också är skönt att ha fått gjort, är att jag har lämnat in min första tenta! (okej, är sjukligt nervös över att jag har fattat fel eller att urkund skickar varningssignaler och säger att allt är fusk eller vad som helst som kan göra att jag inte blir godkänd egentligen..)

Fredag

 
God förmiddag!
Igår var jag rätt seg och trött så jag fick nästan ingenting gjort. En liten bit på tentan och jobb 16-20. (Fina Johanna som jag jobbade med i Norrköping kom och hälsade på, så himla, himla kul att träffa någon man känner!) Annars så låg jag i soffan och liksom bara hasade omkring i lägenheten. Bakade lchf-knäckebröd förresten, men det blev nog lite fel för det blev inte sådär hårt som knäckebröd ska vara, men fullt ätbart ändå.  Idag hade jag hur som helst tänkt göra en massa saker då, som kompensation för gårdagen. Men så blir det nog inte.. Har iallafall skrivit klart tentan tror jag (!) så Malte ska få läsa ikväll. Borde väl dammsuga och sådär.. men funderar istället på att åka in till stan. 

Favoritmat

Igår åt vi kasslerwok igen. Det har verkligen blivit en favoriträtt.
Den här veckan var det dessutom extrapris på både kassler och vitkål,
så då får man ju passa på! Mums.

Dagens lunch


Idag provade jag att göra gratinerad borccoli. Det var enkelt, gick fort och var faktiskt ganska gott fast att jag inte brukar tycka så mycket om broccoli. Jag gillar väl inte grönsaker alls egentligen, men det funkade bra. Malte fick tomater (som det ska vara) på sin halva också, så den såg mycket finare ut än min del. Hade i lite morötter förresten, fast det var inte med i receptet för det hittade jag i en LCHF-kokbok. 

Måndag

Hemma efter en intensiv helg i Norrköping! Det blev dock ingen mjukstart på veckan - idag fick vi nämligen vår första tenta! En hemtenta, så jag tänkte att det skulle vara lugnt, meen.. Den var hundra gånger knepigare än jag trott. Har suttit hela eftermiddagen men gick en sväng till affären för en stund sen (var där på väg hem från skolan också, men eftersom att jag inte hade någon lista glömde jag hälften) och nu har jag precis ätit middag: halloumi och en 'röra' på röda linser, krossade tomater och lite annat.

Om en stund är det dags att bege sig till dagens enda fysiska aktivitet: jazz!


Fredagens

Idag hade vi en väldigt bra föreläsning om hur man fångar upp sådana som blir uppsagda på grund av arbetsbrist. Det var en gästföreläsare från Trygghetsrådet, så det blev förstås vinklat av hur de arbetar, men hur som helst mycket intressant.




På mig har en tröja från H&M och en kjol som är secondhand.



Torsdag


Idag har vi premiärat på Emporia! (okej, jag har varit och jobbat ett par dagar, men det räknas ju inte.) Det är sjukt mycket reklam för det överallt här nere, och vi har till och med fått "emporia magazine" hemskickat, och där läste jag om dom här långa 'lianerna' som faktiskt är alldeles på riktigt! Jag var sjukt imponerad. Så himla snyggt! Typ det bästa med hela stället.


Lunch åt vi på Jensens. (Vet inte vart jag tappade bort fokuset i bilden..)


Mer grönt. Så här såg det ut allra längst ner.



En himla tjusig utställning! 


Fika! Jag åt en belgisk voffla, men den gjorde sig inte riktigt på bild så ni får se Maltes cheesecake istället! 


Och för att avsluta dagen på topp: Unearth på Malmö Opera med Josephine!! Så himla bra och så himla, himla, himla kul att gå och titta på dans igen. (på bilden är det lite förprat, om koreograferna och sådär, inne i salongen var det fotoförbud förstås.) Första akten var Per Jonssons Schakt - verkligen hur bra som helst! Akt två var en helt ny uppsättning, av Susanna Leinonen och också den jättebra (men 45 min lång så lite, lite för lång för mig att sitta still sådär i mörkret..). 

En himla bra torsdag helt enkelt!
Imorgon rör vi oss norrut och hälsar på familjen.


Onsdag

Efter föreläsning på föremiddagen så fixade jag nytt busskort (studentkort den här gången, ljög och sa att jag bodde i lund. tjänar nämligen på det eftersom vi ändå åker dit om helgerna). Sen åkte jag hem och lagade lunch tillsammans med Malte. Mätta och belåtna åkte vi och handlade lite och när vi kom hem så hade vi lite julmys i förtid, med pepparkakor och glögg!

Måndag

Har jobbat långa, långa pass både fredag, lördag och söndag och idag är jag extremt trött. Verkligen onormalt trött. Åkte till skolan och gick på föreläsning i förmiddags, men det är det enda vettiga jag har gjort.. Vunnit över Malte i skitgubbe ligger nog på en andraplats av dagens händelser. Lite senare ikväll ska jag iväg och dansa, men känner mig inte något vidare taggad.. Hoppas helt enkelt på att vakna pigg imorgon bitti!

I helgen åker jag till Norrköping och hälsar på igen. Det ska bli så himla kul! Så här såg det ut när jag träffade bästa Johanna förra några veckor sedan:





 

RSS 2.0