Lördagsmys


Igår kväll gick vi till Viktors. Det var dags för Maltes väldigt, väldigt försenade födelsedagsmiddag.

Förrätter. Maltes såg så himla god ut, och jag funderade på om kocken skulle bli arg om man beställer toast skagen utan räkor?



Till varmrätt åt vi oxfilé båda två, och det var så himla gott!


Till efterrätt åt jag fransk chokladkaka med gammaldags vanilj och färska bär, och det var sådär farligt gott att jag hade kunnat beställa sådär tio till..


Viktors ligger på Lilla Torg, och så här mysigt är det där, fast att det är höst!

Meeen, vi skulle på bio och popcorn är ju en av de godaste saker jag vet, så det blev "bara" en efterrätt och inget mer Lilla Torg. Sedan satte vi oss tillrätta och mumsade i oss en hel massa popcorn (konstigt hur mycket man kan få plats med i magen!) och så såg vi Hypnotisören. Sjukt bra film, men fy tusan vad otäck! Hur som helst en mycket lyckad kväll.

My feet are mine to walk on

Lite så här i hösttider och med regn både till och från skolan och när jag har aningens "hem"-längtan så tänkte jag att vi skulle ta en titt på bilder från Asien och bara minnas lite. Jag önskar väldigt, väldigt mycket att vi fick åka iväg sådär snart igen. Allra helst till min bästa ö, Koh Lipe. 



Dagens




Morgon

För en stund sen vinkade jag av min syster och tre trötta barn som nu ska börja sin resa hem till Norrköping. Har varit så himla kul att ha dom här! Idag har jag en massa grejer som ska göras, så det är lika bra att börja med en gång...

Torsdagens



Idag har vi haft massor i skolan och det känns som vi bara får mer och mer att göra men inte avslutar någonting.. Det blir nog bättre med det. Alla säger ju att man behöver ett tag på sig för att liksom komma in i universitetsvärlden och arbetssättet. Ska försöka få mycket gjort ikväll, så jag inte behöver plugga i helgen. För imorgon kommer min syster och alla barnen och dom ska stanna hela helgen!!


Jacka: Monki, Klänning: Weekday, Väska: Second Hand
 
 

favorit-post


Idag har jag fått en hel massa roliga saker med posten! Vanliga (och jättetjocka) Elle, en jeans-bilaga och dessutom Elle Interiör! Och Åhlens klubbtidning med lite fina rabatter och så en bok som jag ska premiära på kursstarten imorgon. Så himla kul! Blev lite glad när jag hörde ett tugnt paket trilla ner genom brevlådan, och sen så kom ett till och så var det som att brevbäraren gick och sen kom tillbaka med ännu ett! Då var jag tvungen att pallra mig upp ur soffan för att titta!

Tisdag 16.30

Idag har tiden bara sprungit förbi! Känner mig alldeles seg som honung i huvudet och jag har massor kvar att läsa.. Blir skönt att komma iväg och dansa ikväll, dock är träningsvärken från igår inget vidare behaglig!

Måndag

Har dukat upp på balkongen med morot, mandlar, en ballerinakaka (!), lingondricka och te. Mums! Lite kyligt är det här ute, men det är ändå hyffsat soligt så man får passa på, tänker jag. Tog tid på hur lång tid det tar för mig att cykla till/från skolan och med en alldeles standard-motvind (det blåser alltid vid vattnet) så tog det 22 minuter i vanligt, icke-svettigt, tempo. Det kändes ganska bra. Det innebär ju att jag borde kunna pressa det till iallafall 18 minuter om jag har bråttom. Dock innebär det också att det lätt kan ta mer än 25 minuter i ordentlig blåst.

Hur som helst så hade vi en bra föreläsning om arbetsmarknaden på förmiddagen och efter lunch fick vi ut vår första uppgift. Min grupp ska redovisa muntligt och skriftligt om rekrytering och kompetensutveckling. Det kan nog bli bra, även om jag känner mig en aning vilsen just nu. Har gjort en liten läs-lista till imorgon, så att jag är ordentligt förberedd när vi ska samlas och börja arbetet på onsdag. Ikväll tänkte jag laga kycklingbiffar till middag och vid åtta är det dags för showjazz!





Dagens


Kjol: Topshop, Tröja: Monki

FREDAG

Hej!
Har precis packat upp mina grejer och slängt mig i soffan med klänningen utbytt mot mjukisbyxor! Har varit i Köpenhamn hela dagen och trots det urusla vädret så har det varit mycket trevligt. Började med en något seg visning på Arbeidermuseet (skolgrej) och sen gick vi (Moa, Josephine, Fredrik och jag) och åt lunch. Kikade lite i affärer men gick ganska snabbt till ett fik. Det var inget vanligt fik utan ett lite underligt sådant, så mitt te smakade liksom lite bondgård. Trevligt ändå och sen blev klockan ungefär tre och halva sällskapet tog tåget över bron. Josephine och jag stannade kvar för lite shopping. Blev lite hungrig av att prova kläder så vi smet in på ett bageri och köpte den godaste croissanten jag ätit och sedan var det kväll och vi knallade tillbaka mot tåget och sedan susade också vi över bron och tillbaka in i Malmö. Cyklade i storm och ösregn hem, så nu sitter jag och funderar på om jag ska poppa popcorn eller gå till ica och köpa ballerina kakor (sjukt sugen på just ballerina..). Tål att funderas på! 


Första sittningen - En baklängesmiddag



Och vi hade sån himla tur för på välkomstdagen så sålde dom ett par biljetter till sittningen (dom var slut när jag skulle köpa förra veckan) så jag och en tjej (som heter Nina och går i min klass) knep varsin! Så när vi var färdiga i stan så åkte jag hem och bytte klänning, lockade håret, letade fram mitt bästa läppstift och mina fina svarta pumps från vagabond (som inte syns på bilden) och sen hoppade jag på cykeln och trampade in till centralstationen där jag mötte Nina. Vi satte oss på en liten restaurang inne i stationshuset och dom hade min favoritsmak på cider: granatäpple. När det var uppdrucket var det dags att cykla till kårhuset. Där mötte vi en massor andra glada studenter och slog oss ner vid ett av borden tillsammans med ett gäng klasskamrater. Sedan bjöds det på baklängesmiddag och efter det var det partaj inne i kårens egen lilla klubb.







Välkomst-onsdag




Igår tog jag bussen istället för cykeln på morgonen (förmiddagen). Jag brukar göra så när jag inte hittar, och igår hade jag stämt träff med mina kamrater utanför konserthuset.


Sedan gick vi till folkets park där det fanns en jätteblomma och massor fint pynt. Vi hittade inte riktigt dit vi skulle. Men så mötte vi några som skulle på samma sak, och då gick det bättre.



Vi skulle nämligen gå på "välkomstdagen" som skolan anordnade. Kändes lite sådär lagom töntigt att ha en stor lapp med sitt namn på runt halsen, men annars var det väldigt trevligt.


Man fick en varsin liten lunchbiljett så när det kurrade i magen så gick vi och hämtade ut varsin matlåda. Innan dess hade vi pratat med lite olika folk, till exempel kåren och sådär. Man fick med sig en massa mer eller mindre bra saker som, en disktrasa (som det står "suger det?" på och som är från studenthälsan) och nudlar och en tablettask och en karta över alla cykelvägarna i stan.



Efter lunchen så fick vi sätta oss ner och skratta en stund. Robin Paulsson kom och drog ett par skämt, och så intervjuades bl.a. rektorn. Efter det så satte jag mig, tillsammans med Josephine, i en buss med en rolig guide som tog oss runt hela Malmö så vi fick lite koll på staden.



SRK (sega råttors klubb)

Hallå!
Idag hade jag tänkt att jag skulle plugga och sedan antingen cykla eller jogga i det fina vädret. Det blev inte riktigt så.. Jag läste visserligen runt tio sidor i min bok i förmiddags, men sen fastnade jag i telefon och efter lunch tog jag bussen till IKEA. Kände att det var dags att införskaffa sånt vi fortfarande saknade (sänglampor, klocka i köket och sådär). Så jag får nog göra ett nytt försök med boken på lördag. Och inte blir det någon motion idag, nu ska jag laga middag och bänka mig framför tv:n!

Kasslerwok i ny tappning!


För inte så länge sen provade jag ju ett superlätt recept på kasslerwok och blev helt förälskad i det, så i förrgår tog jag det hela ett steg längre. Jag hade i nudlar också! Himla fiffigt tyckte jag, som var ordentligt hungrig och skulle iväg och träna på kvällen. Man gör bara precis som vanligt med själva wooken, men så kokar man lite nudlar också så att dom är nästan klara med inte helt, och sen är det bara att röra ner dom i wooken och låta dom steka med en liten stund. Sen är det klart! Mums. 

Tisdag

Idag har jag träffat en klasskamrat och ätit lite lunch och sådär. Himla trevligt. Vi bor lite åt samma håll så imorgon ska vi göra sällskap till vad som kallas för "välkomstdagen". Ska bli kul! Skönt att börja träffa lite folk här nere, blir lite tråkigt när det annars bara är Malte som jag pratat med på en hel dag.. Önskar att jag kunde flyttat med mig några av mina kompisar från norrköping hit ner! Idag är det förresten riktig höst här nere. Det regnar och är alldeles grått.. Ska iallafall iväg och dansa lyrisk jazz ikväll, känns verkligen jättebra att ha börjat dansa igen!



Klänning från Urban Outfitters.



Måndag

Vet inte vad jag gör, men det tar alltid olika lång tid att cykla till skolan.. Idag tog det nästan 25 minuter och jag var skapligt svettig och rödmosig när jag kom fram! Veckans enda föreläsning är iallafall avklarad! Efteråt gick jag och två klasskamrater och åt lunch och på väg hem så hämtade jag ut böcker som jag beställt. Ikväll ska jag dansa showjazz och det här hade jag på mig idag:


Blus får H&M och kjol från Forever 21.

Lördag

Dagen började med cykeltur till Centralstation för att köpa tågbiljetter. Nu ska jag snart laga lunch och ikväll ska vi hem till Rikard. Innan dess hade jag tänkt hinna med lite smågrejer här hemma. En trevlig lördag, helt enkelt!

Fredagsmellanmål!


När jag kom hem från skolan åt jag världsgott mellanmål! 
Nu är det dags att laga middag (pasta, pasta, pasta) och sen ska jag nog gå och köpa tändstickor, för jag har äntligen köpt ljus till mina ljusstakar, men har inget att tända dom med. 



Third day in school


Idag hade jag på mig en tunika från Monki och vi fick våra grupper som vi ska ha resten av terminen. Det känns himla bra! Det blåser som satan ute, men det är väl kanske priset jag får betela för att få bo så nära havet..


Nya favoriter








Idag cyklade jag in till stan och med mig hem fick jag (bland annat..) fem nya kompisar. Dom är små, små och så himla fina! Tre stycker kommer från Village och två från Åhlens. Den blå är nog min favorit, men jag är rent av lite kär i allihopa! Och bara för att jag tycker att det är så himla roligt att öppna paket, och för att hon i kassan frågade om det var present, så ljög jag och fick några inslagna. Eller. Ljög.. Det var ju en present, fast till mig själv!

Dagens


Klänning: H&m, Jacka: Monki 
Väska: present från bästa Johanna (second hand om jag minns rätt)
 
 




Tisdag

Första dagen i skolan var smärtfri och ganska trevlig! Var visserligen bara där mellan tio och tolv, men fick iallafall en chans att se mina blivande klasskamrater. När vi slutat gick jag och en tjej och åt lunch och sedan var det eftermiddag och jag cyklade hem och beställde mina första böcker (fy farao vad dyrt) innan det var dags att laga middag och cykla till dansen. Idag försöker jag mest förstå mig på allting och imorgon börjar första kursen!

Kasslerwok


Kasslerwoken som jag gjorde här om dagen blev jättegod!

Jag hade i: Kassler, vitkål, morot, purjolök, vitlök och rödlök. 
(I den ordningen, mest kassler och minst rödlök, men det är säkert inte så noga. Ta mest av det du tycker är godast och har hemma, helt enkelt.)

Man finhackar lite rödlök och vitlök och fräser i olja. 
Kasslern skär man i smala stavar och så ner i stekpannan.
Vitkålen strimlar man och moroten skalar man
och sedan så fortsätter man strimla den med skalaren.
Purjolöken är bara att skära i lagom bitar (inte för stora)
och ungefär nu så har säkert kasslern fått fin färg,
så då är det bara att hälla ner grönsakerna och woka på.
Super enkelt och himla gott!

Lördagsbak

Är himla ambitiös och lagar nya maträtter hela dagarna (lunch och kvällsmat) så att jag ska ha hunnit prova en masa saker när skolan väl har börjat. Känns annars som att det är ganska upplagt för mig att misslyckas om jag börjar prova nya saker en mörk torsdagskväll när jag är trött och hungrig.. 

Idag har jag gjort fried rice (som i princip var den enda jag åt i asien) och ikväll ska jag göra kasslerwok. Dessutom gjorde jag "mellanmåls-muffins" med havregryn, rivet äpple och kanel. I receptet låter det som att det är superlätt och jättegott men mina blev inget vidare.. Omgång nummer två blev lite bättre, men av någon anledning så blir dom liksom väldigt kladdiga initu. Fast att jag nästan dubblat tiden. Ska prova en gång till (fast inte idag) och ändra lite i mängd på ett par ingredienser och hoppas på bättre resultat. Så nedrans tråkigt att behöva kasta alltihop! 

RSS 2.0