Måndag

Och inte vilken måndag som helst!
Min sista måndag på länge som jag tillbringar i Sverige! Imorgon åker vi och är inte hemma förrän till min födelsedag (och det är på en fredag) i mars! Är hemskt pirrig och lite nervös inför flygresan. Jag vill liksom bara att det ska säga poff och så står jag med min ryggsäck i Beijing. Det här med att starta och landa och byta flygplan och sen starta och landa igen känns himla jobbigt. Fast jag har med mig skittles, kexchoklad och lakrits så jag ska nog överleva.

over and out

Not the foolish, not the wise

Mitt i allt packande till Asien dimper det ner framkallade fotografier i brevlådan. Jag har beställt hem en hel massor bilder från balerna, studentveckan och ja, mest hela sommaren. (Fram till tågluffen. Dom bilderna har jag inte framkallat än. Det får bli ett projekt när jag kommer hem.) Och vet ni? När jag satt med alla bilderna i knät så kände jag att fy farao vilken bra sommar jag hade. Vi kikar lite.




Så här så känns det liksom inte som lika mycket, ni får bara se en liten del (för annars skulle jag somnat innan inlägget var färdigt) men ni kanske förstår lite granna. Sommaren började med studentveckan och jag behöver väl knappast säga så mycket om den. En fantastisk start på "det nya livet". Och resten av sommaren var full med massor god mat och himla trevliga saker som t.ex. midsommarfirande på viktorias land, femkamp i fyllingarum, promenader med anna och dagstripper till lite var stans. Och jordgubbar till förbannelse.. Jag jobbade väl ganska mycket egentligen (6 dagar i veckan...) men det känns inte som det nu i efterhand. Och jag tyckte inte det kändes som det då heller.. Jag fick somna varenda natt brevid min fina pojke och jag fick handla vilken mat jag ville och äta på tider som passade mig och ingen frågade vart jag skulle när jag klev ut genom dörren. Jag till och med joggade ett par varv i skogen! (Och snälla hjälp mig överleva tills jag kan flytta hemifrån i höst!) Nu ska jag välja klänning till imorgon kväll, för då ska jag hem till Johanna!

frukost


Smoothie med massor bär och keso i, juice, knäckemacka
och blåbärsfil med flingor, nötter och lite annat nyttigt.

Nu ska jag hoppa i lite kläder och bege mig mot spårvagnen och tåget.

vit, grön och små små hjärtan

Jag har två favoriter i garderoben som jag tänkte att vi skulle titta lite på.
(Och att översta bilden är av riktigt dålig kvalité får vi helt enkelt leva med.)



Båda kommer från Monki. Det ena är en vit alldeles underbart varm stickad tröja. Den kan man ha till allt. Kjol, klänning och jeans. (Jag har den kanske tre/fyra dagar i veckan..) Gärna med en skjort-krage som sticker upp. Plagg nummer två är en grön klänning. Och man tror att den är prickig, men det är små, små hjärtan! Helt fenomenalt om jag får säga det själv. Jag tar den varenda gång som jag har provat allt i alla garderoberna och fortfarande inte hittar något bra. Den funkar alltid. Oavsätt om man ska bowla med släkten, gå på bio eller äta middag med kamrater. Ofta har jag dom tillsammans. De är liksom bästa vänner.


Mat!


Fisk, stekt potatis, kall sås och sparris.

Hej kamrater

Jag ber ja ber återigen om ursäkt för den skamligt dåliga uppdateringen på sistone. Inte ok. (Skyller denna gång på jul, nyår och sjukdom..)

Nu är det iallafall bara prick en endaste vecka kvar tills jag kliver ombord på flyget som tar oss till Beijing (via mellanlandning i Istanbul). Jag har köpt Y3 (tvättmedel för de närmaste månadernas handfats-tvätt) och tamponger (som tydligen ska vara ganska svårt att få tag på i asien). Och en hel massor jungelvrål, såklart. Sitter med block och penna i högsta hugg och ska skriva mig en packlista. Sen ska jag rota fram min avskydda följeslagare från tågluffen: ryggsäcken.

RSS 2.0