Enkel mat på restaurang Larsson


Här om kvällen lagade jag pannkakor som vi åt med mammas hemmagjorda sylt!


Och så har jag blandat ihop en egen müsli! Det är solrosfrön, gojibär, hackad mandel, linfrön, vallmofrön och vad som på förpackningen kallades för "gryn blandning" (rågflingor, havregryn, veteflingor, kornflingor och vetekli). Lite allt möjligt helt enkelt. Kände mig hur som helst mycket ambitiös. Gott blev det dessutom!


Och en dag orkade vi inte laga lunch så jag gjorde smoothie, goda mackor (som visst är en av maltes favorit maträtter), te, morotsstavar och plockade fram lite nötter. 

Tisdag

Idag har jag skurat golven och tvättat fönstren. Jag har nog aldrig sett så skitiga fönster! Så himla snuskigt. Ringde upp hyresvärden (igen) men fick inget svar, men det känns väldigt slarvigt att hyra ut en lägenhet som inte är städad efter den förra hyresgästen..

Hur som helst så vad dansen igår väldigt kul! Trångt som tusan i salen, men dom sa att vi ska få en större sal till nästa vecka så det blir nog bra. Ikväll ska jag gå på lyrisk jazz och jag hoppas det blir bra! Nu: dags att laga lunch.

En fredagskväll


I fredags hade vi tänkt att vi skulle lyssna på mer musik inne i centrum, men ett envist regn fick oss att först sitta vid cyklarna och vänta på bättre tider och sedan ge upp och gå in och hämta paraply. Vi bestämde oss för att gå ner till småbåtshamnen, där Malte sett en mysig restaurang. Och mysigt var det! Världens godaste vitlöksbröd och så himla trevligt att sitta utomhus, under tak och med värmelampor, fast att det regnade!

Igår

Så här ser våran gård ut. Vanligtvis sitter det ett par penisonärer här och där. Om ni tittar riktigt noga så kan ni se Malte lågt bak i bilden, och där borta är vår port cykelställ.



Om man cyklar ner för våran gata i kanske två/tre minuter så slutar den här. Då är man ungefär halvvägs till stranden.


Man svänger till vänster och följer cykelbanan kanske två minuter till och sen vips så har man två små stränder att välja på. Långgrunt, inte så kallt och väldigt mysigt. Det känns flott!

Till lunch provade jag ett recept från Skippa Nudlarna-bloggen. Kycklingbiffar. Man bara mixar kycklingfilé tills det blir som färs och så i med rivna morötter. Jag hade i lite majs i mixern också, fast det stod inte i receptet. Och så kryddade jag som jag själv ville, inte som hon sa. Till kvällsmat kokade vi nya makaroner och bytte ut salladen mot kokta grönsaker och så åt vi upp biffarna som blev över. Prima!

Annars så har vi mest trixat i lägenheten. Burit ner karonger till förrådet, betalat första räkningarna och dammsugit. På kvällen cyklade vi (världens omväg) in till stan och tittade på Timbuktu på Stora Torget och sen cyklade vi (en snabbare väg) hem igen. Ikväll är det Bob Hund, Little Marbles och Hoffmaestro som står på kvällsschemat. Och festivalmat (munkar).

Eftermiddag på balkongen


Vi premiärinvigde balkongen idag också! Och malte debutade på systemet och köpte bubbligt vin som vi smakade på tillsammans med varsin panpizza. Mycket trevligt.



Onsdag



Nu är vi äntligen ordentligt installerade i lägenheten. Tv, internet och kök är invigt och igång och dessutom till stor belåtenhet. Lagade min första ordentliga middag ikväll, och det blev höga poäng från min enda gäst (Malte förstås). Imorgon kommer en fastighetsskötare och ska koppla ut pensoinärs-skyddet på spisen också, så det inte piper så fort den är igång, det blir minsann skönt! 



Tisdag


Har varit i stan och ätit både lunch och fikat med bästa Ella idag, lika trevligt trevligt som vanligt!

Imorgon åker vi tillbaka, hem till Malmö. Hur konstigt är inte det? Hem till Malmö. Faktiskt en väldigt, väldigt trevlig tanke. Tänk att vi fick allt sådär som vi ville. Vi kom in på skolorna vi ville, vi fick en 2:a, förstahandskontrakt och i ett bra område dessutom. Kanske lite långt för oss till skolorna, men ändå himla bra. Så skönt, efter all stress.

Är visserligen nervös till tusen över att börja skolan, men det blir säkert finemang med det också. Och är det asjobbigt så har jag hur som helst min fina pojke i samma hem. Äntligen.
 

Måndag

Lägenheten är bra, alla möbler är inköpta och ihopskruvade (mest tack vare pappa) och jag är nu tillbaka i Norrköping, som gäst. Känns förjävla bra! På onsdag rullar resväskan tillbaka hem till Malmö.


Måndag


Tillbaka på fastland efter två dagar i segelbåt. Har haft det himla bra, även om jag var väldigt skeptiskt till det hela innan vi kom iväg. Vädret har varit bra och vi har inte trillat i vattnet någon av oss. Däremot så såg Malte och jag en utter! Så himla, himla fränt. Och så har jag petat på maneter och spanat på småfisk. Hoppas på att få lite bilder från mina medresenärer, för själv lämnade jag kameran hemma (blir så himla nervös att den ska drutta i vattnet och sådär). 


Och om bara en dag flyttar vi! Det känns väldigt overkligt och konstigt, men nu händer det. Nu är det på riktigt och alla mina saker ligger nerpackade i kartonger och vi har skrivit på kontrakt och bokat hyrsläp. Det är nästan inte på riktigt tror jag. Att allt det nya börjar nu. En alldeles svindlande tanke! 




Close-up



Idag träffade jag bästa Johanna och av henne fick jag en lins som hon hade till sin förra kamera, och som var så himla spännande så jag sprang ut i duggregnet och prov-fotade. Himla kul!

So this day I made plans for us to leave

Igår gick vi runt i evigheters evighet på ikea och provade soffor, madrasser funderade på tv bänk och kunde inte bestämma oss för ett köksbord alls. Jag känner mig litegranna besviken över att inte kunna få allt jag vill ha, utan få en lite mindre, lite billigare variant. Jag har visserligen inte sett lägenheten än, men jag är rätt så säker på att mina stora planer inte ryms på femtionio kvadrat. Hur som helst så blir det nog rätt bra tillslut.

Om en vecka på pricken är vi på väg!


Limhamn

Förstahandskontrakt på en 2:a i Limhamn!
Hurra!

RSS 2.0