Torsdag



Så här har jag sett ut idag. Mest så har jag varit på dejt med Josephine. På Ikea. Men jag höll hårt i mina slantar! Köpte en blomma och ljus och sådär, men inget varken stort eller dyrt. Kände mig himla nöjd med mig själv.

Imorgon flyger vi till Budapest, och jag hoppas på bra shopping (även om det inte verkar så..). Vädret såg ut att bli riktigt dåligt, så vi får hitta på inomhus-saker. Det blir hur som helst jätteskönt att åka bort lite. Ser fram emot hotellet, som verkade riktigt bra när vi bokade. Särskilt frukosten verkade vara något alldeles extra, hoppas på massor frukt, färskpressade juicer och en och annan kaka..


Strand-plugg


Här om veckan var det så himla fint väder och vår! Och jag var lite stressad inför tentan och de envisades med att borra i lägenheten ovanför oss (det lät som dom rev hela huset, precis rakt i örat på mig). Så då tänkte jag att vad tusan, jag cyklar ner till stranden! Det var så himla fint och jättemysigt. Mycket tystare än i lägenheten. Om det bara kunde bli lite varmare igen (för nu är det säkert en minus ute) så ska det få bli tradition. Det är sådana stunder som jag är så himla glad att vi flyttade hit. Sitta på en bänk på stranden och plugga. Det kunde jag minsann inte göra hemma i Norrköping!

Tisdags-spinnig


Var på spinning ikväll igen. Idag blev jag dock väldigt taggad och gick dit en stund innan och körde styrka på gymmet. Känner att det är hög tid att bli av med allt godis jag stoppat i mig under tiden som jag skrivit på tentan (blev klar idag!). 


Allt godis i kombination med att jag suttit och skrumpnat framför datan krävde nog ett rejält pass för att få kroppen att vakna till liv igen! Känns riktigt bra, och hoppas på träningsvärk imorgon. Då ska jag börja packa till både Budapest och påsk hemma i Norrköping. Och ta en svängom på gymmet igen. Och tvätta.

Måndagskläder


I förmiddags tränade jag och när jag kom hem såg jag ut så här.
 

Och när jag åkte in till stan, var i skolan och handlade mat så såg jag ut så här.
T-shirten är ny och jättebra! Supermjuk och perfekt i storleken. Köpte en i blekt mintgrön också, tänkte att det var dags för lite vårfärg.

Bakad potatis, kanin och gamla tallrikar.

 

I fredags åkte jag till Lund efter skolan. Där mötte jag Jennifer och vi gick och åt supergod lunch. Jag åt bakad potatis. Och Jennifers kaffe var så himla fint! Om kaffe alltid vore så fint skulle jag nog kunna överväga att lära mig dricka det..



Efter lunchen promenerade vi en stund. Vi hittade en fullproppad secondhand butik i en källare. Men annars så njöt vi mest av solen (fast att det blåste jättemycket) och kikade på alla gamla hus som finns i Lund. 

Fredagens

Blus: Topshop, Kofta: Jackpot, Jeans: Cubus

Vi är dom som kan dansa fastän det kränger för hårt


 Tre år. Tre år som har satt djupa spår. En annan tid, ett annat liv. 

Onsdag

Dagens frukost! Hembakat bröd, jordgubbar, äpple-banan-youghurt-linfrö-smoothie och ett digestivekex. Himla gott (och lite det som behövde ätas upp). Idag har det fortsatt vara jättefint väder, så vi tog fram cyklarna och gick till cykelaffären och fick hjälp att pumpa däcken och köpte olja, så Malte smörjde kedjorna också. Så nu är min fina Karin redo för säsongen. Sen cyklade vi ner till småbåtshamnen och matade fåglarna. Svanar! De är så himla fina, och de var så nära så jag blev alldeles skrajsen. Var på en riktigt svettigt aerobicspass nu ikväll, benen känns som spagetti. Det var skönt att få sätta sig på cykeln och rulla hem, istället för att gå som vanligt. 


Tisdag. Det är vår nu!

 
Solen har skinit i flera dagar och idag köpte jag en (till) bukett blommor, hoppas de slår ut lika fint som de jag köpte förra veckan. Och så slog jag på stort och köpte jordgubbar. Käre Gud, vad det är gott! Jag njöt av varenda tugga. (Och det finns en hel del kvar i kylen, så jag gissar att Malte blir glad när han kommer hem!)  


 
Och eftersom våren har kommit till Malmö så har jag tagit fram Conversen och vårjackan. Imorgon ska jag ta upp Karin (min cykel) ur förrådet och cykla för första gången i år. Det känns så himla bra! (Ni kan få säga vad ni vill om att vintern hinner komma tillbaka minst en gång till och att det alldeles säkert kommer mer snö. Det kanske är sant, men jag tänker ändå ha vår nu när solen äntligen hittat upp och blommorna kikar fram mest överallt. Även om jag nu bara får en veckas vår. Så det så.)

Friday, I'm in love


Dagens seminarium handlade om vad ett pucko till farbror föreslår som (enda) lösning på arbetslösheten. Vi ska halvera de lågavlönades lön, så att de på heltidsarbete tjänar maximalt 7500kr, så att de blir "hungriga" och jobbar sig uppåt. Tyvärr är demokrati ett hinder för detta, så Sverige ska också bli en diktatur, inte bara ett land med sjuka klass-skilnader. Denna käre farbror råkar också, på tv, erkänna att han svart anlitar en polsk städare. Han är inte min nya favorit. Jag skulle rent av vilja påstå att jag avskyr honom.. Hur som helst! Efter seminariet så åt jag lunch med Josephine och sedan gick vi ut i vårsolen och kikade i lite butiker (det gick inte så bra att hålla i pengarna idag.. men jag handlade ytters billigt iallafall). Blir så himla glad av alla vårfärger och påskpynt! Ska helt klart ha påskris med fjädrar i här hemma!


På vägen hem åkte jag förbi Maxi och gick bananas bland lösgodiset! Äntligen!!! Har inte ätit något godis på sju veckor och nu är det ta mig tusan slut på självplågeriet! Blir säkert inlagd på sjukhus för sockerchock, men det är det värt. Har korrigerat mitt godisförbud till att det är okej en gång varje helg, känns mycket bättre. Köpte en kokbok på bokrean också, den såg lagom enkel ut, så den ska jag bläddra igenom nu.

 


RSS 2.0