Onsdagskväll på Limhamn

Jag har samlat på mig en hel massor små glas som jag har satt ljus i,
de allra flesta är secondhand men ett par stycken är nya också.
Det blir världsmysigt när man tänder allihopa!

Onsdag

Hade en bra föreläsning på förmiddagen idag och till lunch lagade jag himla god pasta med sås gjord på gårdagens kycklingrester. Har städat, satt in räkningar och viktiga papper i pärm och lånat bok på biblioteket. Dessutom har jag köpt lite nya blommor (ni får se en annan dag, det är alldeles för mörk för att kunna få bra bilder nu) och snart har jag väl blommor överallt - men det är ju så himla fint!

Klänning och stickad tröja: H&M


GODMORGON!!

Efter en rejäl frukost tog jag mod till mig och ringde upp restaurangchefen på Max Emporia. Och vet ni vad? JAG BÖRJAR PÅ FREDAG! Pang på med 10-19 (dom slår säljrekord hela tiden så jag kan vänta mig kallabalik). Ingen intervju eller något, bara ett samtal på kanske 10 min, och så är jag tillbaka i hamburgeriet. Ska bli skönt att göra lite nytta igen och få träffa massor nya människor! Hurra! 

Måndagens

 


Hade en kort dag i skolan idag, så himla skönt. Hela den här veckan är lugn, känns ganska bra - har hemtenta om sådär två veckor och skulle vara skönt att hinna samla ihop allt och plugga in det som inte fastnat än. Har inte gjort så jättemycket vettigt efter skolan egentligen, men har åtminstone städat badrummet och varit ute (i storm..) och joggat. Känner mig så himla duktig varje gång jag är ute och joggar! Även om det går väldigt långsamt  och jag kanske inte kommer så långt innan jag är trött och vänder hemåt så känns det iallafall bra att ha rört på sig. Så att jag kan äta en extra kaka framför tv:n sen..  


Skjorta och Kjol: Monki


Godmorgon


Gulligaste killen!


Det här är min syster Saras son. Han är världens gulligaste och kan aldrig någonsin sitta still. Han är aldrig tyst heller. Och så är han så himla glad (nästan) hela tiden!

Fredag



Idag har vi redovisat sista gruppuppgiften i kursen vi läser just nu, och vi passade på att spexa till det lite med musik och sådär. Himla kul. Känns skönt att (förhoppningsvis) ha klarat av den första kursen på högskolan!


Kjol: MQ, Blus: Wera, Kofta: H&M.

Torsdag

God kväll.
Just nu är det ganska mycket i huvudet, men en sak blir jag iallafall av med imorgon (redovisning av en jobbig uppgift). På lördag ska vi på bal och på söndag tvättar vi. Där emellan hade jag tänkt klara av en andra uppgift som väntar på att bli färdigställd. Är för övrigt lite nervös för hur balklänningen kommer sitta (har ju inte direkt gått ner i vikt sen jag köpte den, om jag säger så...).

Hur som helst, fredag imorgon!


Onsdag

Godmorgon! 
Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men skyller på att jag haft mycket att göra.. Är helt slut hela tiden känns det som, men idag har jag en ganska lugn dag så ska handla, laga ordentlig mat och fixa med skolarbete. Ikväll. Först grupparbete 10-15. Har förresten köpt hostmedicin nu, för det är klart att när jag äntligen är av med halsont och snor, då kommer hosta istället.. Har för övrgit hysterisk träningsvärk (går som en pensionär).

På återseende!


Onsdag

Hade en ganska tråkig föreläsning på förmiddagen, men kompenserade upp det med mycket trevlig långlunch med klasskamrater! Ikväll har jag lagat kasslerwok till middag och skickat in en uppgift. Och packat väskan! Imorgon bär det av mot kära Norrköping! Det ska bli så himla kul att träffa familjen och kamrater igen. Och bara att hitta, veta vilken spårvagn/buss/tåg som går vart, hur lång tid det tar och vart man ska gå när man är hungrig eller när man vill fika. Alla kommer prata normalt (älskade östgötska!) och jag ska sova i mitt gamla fina rum med den bästa sängen i världen (och jag längtar efter badrummet.. stort, med fönster, två handfat och ja.. stort!).
 
Mamma fyller år så det blir kalas både på lördag och söndag. På fredag ska jag få följa med och hämta Casper på dagis. Kan inte riktigt fatta att han är så stor redan! Och så ska jag träffa bästa Johanna, och kära hjärtanes vad jag saknar henne! (Tar min största resväska, och så packar jag ner henne och tar med tillbaka till Malmö tror jag...) Och självklart ska den obligatoriska promenaden i hallberga knallas i sällskap med Anna!
 
Känns som jag ska på semester. Hurra!
 
 

Tisdag


Idag har jag femhundra saker på min lista över vad som ska göras, och jag måste medge att jag hade en väldigt lång startsträcka imorse. Men, nu är sista maskinen tvätt igång och jag har dammsugit och städat badrummet och bäddat rent sängen och fixat allt sådant. Dessutom har jag betalat räkning och nu väntar skolarbete! Ikväll blir det lyrisk jazz (och tack vare showjazzen igår så har jag träningsvärk som tusan..).


Om två dagar åker jag till Norrköping!



Dagens


Idag har jag varit färgglad i blus från H&M.
Jag har också haft ännu en examination och bokat om min biljett hem till Norrköping. Jag kommer att åka redan på torsdag, så jag får en hel dag extra! Var slarvig när jag kollade mitt schema och de var hur snälla som helst på SJ så nu åker jag en hel dag tidigare, fick pengar tillbaka och det enda jag får offra är tjugo/trettio minuter av en föreläsning. Hurra! Riktigt fredagspepp, så nu ska jag laga god middag (har redan varit och köpt chips och dipp!!).  Ikväll är det nämligen fredagsmys på hög nivå här i Limhamn!

MAT

Idag försökte jag mig på att laga kikärtsbiffarna i Skippa nudlarna-kokboken, och det var väl ganska roligt att göra dom, men det var faktiskt ingen höjdare.. Jäkla skit att jag tänkte "lika bra att göra extra, så vi har matlådor".. nu får vi äta det en gång till fast att det inte var så gott. Meen, jag fick idé till annat man kan ha kikärtor till (och det är hur billigt som helst och innehåller en hel del protein) så det ska jag prova vartefter.  

Hur som helst så tänkte jag att vi kan ta en titt på mat jag lagat den senaste veckan och som faktiskt har blivit gott:


Torsk i ugn (med purjolök, ost och annat gott) och så bulgur till det. 



Det här är verkligen sjuuukt gott även om ni inte tror det. Jag brukar ha kalkon på frukostmackan och den är dessutom väldigt god att steka! Bara en kort, kort stund och så med en gnutta salt på.. mm! Och rösti. Bara att riva potatis och steka i små plättar (och så lite salt på där med). Väldigt, väldigt gott! Morötter med dipp är väl inte så sensationellt, men gott ändå. När fotot är taget var det frukost, men jag äter det till både lunch och kvällsmat också!




Pasta! Enkelt, snabbt och gott.
Här med kassler och ostsås som jag piffat till med lite vitlök och sådär. 



Tisdag

Jag har återvänt till verkligheten (med hjälp av penicillin) och ordnat ett och annat viktigt nu på förmiddagen. Är aldrig så effektiv som när jag har en lista på alla saker som ska göras! Älskar att stryka och bocka av! Började med en eftermiddags-lista igår när jag kom hem och fick massor gjort. Idag har jag mer utav en förmiddags-lista, för efter lunch ska jag träffa skolkamrater och jobba med grupparbete och senare ikväll ska jag dansa (fast väldigt lugnt förstås).

På återseende!

sjuk

just nu är det inget roligt att ha flyttat hemifrån.
är sjuk och återkommer när jag mår bättre igen.

Fredagens


Linne från Wera och kjol från Forever21


Idag hade vi kort dag i skolan så jag tog en sväng på stan och köpte, hör och häpna, smink! Kände mig väldigt bortkommen och ställde hundra frågor, men jag tror att jag fick med mig rätt saker hem. Imorgon är vi lediga och förhoppningsvis så är Malte också det, och det ska bli kul med en hel dag tillsammans! 

RSS 2.0