Torsdag (lite så här i efterhand)

Vi spenderade hela dagen på Valla Gård och i Gamla Linköping, och hade det så himla bra!



Kvällen avslutades med ett dopp för den allra minsta.



Fredag

Har äntligen lyckats få lite ordning på bloggen, inte precis som det var förut men bättre än så här blir det nog inte just nu. Ett jäkla pussel det där, med koder hit och dit. 
 
Igår hade vi en himla bra dag i Gamla Linköping, och så fort jag har laddat över bilderna ska jag visa er lite vad vi hade för oss. Kan avslöja att det bland annat var ett besök i cloettas butik, vilket innebar en hel del sötsaker för min del..

:(

fattar inte vad det är med bloggen, den ser helt plötsligt ut som skit och jag vet inte vad som hände?

Göteborg, dag 3 och 4

På söndagen så gick vi ner till vad hotellet själva kallade för wellness-avdelning. Det var ju en del i presenten från mor och far, och jag ska säga er att vi hade det väldigt bra! Vi bubblade i poolen hur länge som helst och bastade och låg och läste och badade igen. 

Tillslut blev vi hungriga och gick ut för att äta sen lunch. Mycket trevligt, minsann. 


Sedan tog vi oss en liten, liten sväng i ett par affärer, men Malte kändes inte riktigt fullt så engagerad som jag, så det blev inget långvarigt. På kvällen såg vi Spiderman på bio, och det var till min förvåning en rätt bra film.






Frukost.


Vår sista dag i Göteborg var vi på Universeum. Det var himla kul! Vi träffade små apor och tittade på likadana hajar som vi träffat livs levande och fria i havet i asien och vi spanade på fräna dinosaurier tillsammans med barnen. 


Innan det blev dags att hämta resväskorna och gå till tåget tog vi oss en riktig långfika på ett jättemysigt café. Jag åt goda kakor och drack väldigt gott te och det finns ju inte många saker som är mycket bättre än det! Efter en väldigt lyckad weekend begav vi oss sedan hemåt, även om det var ganska motvilligt.

Fredag


Ledig i fyra dagar i rad bara sådär utan anledning och ska njuta som tusan! Börjar med sovmorgon imorgon, efter en veckas morgonpass på hamburgeriet. Vaknar väl vid åtta hur som helst, men ska iallafall ligga kvar en extra kvart! Min fina pojke är i Frankrike och ska göra massor farliga saker (downhill-cykling, forsränning och jag vet inte vad dom tänker hitta på..) så jag kommer väl känna mig sådär lagom ynklig och ensam om ett par dagar, men jag har sådan himla tur att min fina kamrat Amanda har kommit hem för ett par veckor, så henne ska jag träffa så mycket jag kan!

Nu: fredags-film



Göteborg, dag 1 och 2

 

Först åkte vi en sådär 25 min till Katrineholm, och när vi först klev av sa jag att vädret såg helt okej ut. Sen började det stört-spö-regna.


Sedan bänkade vi oss ombord på "SJ Snabbtåg" och jag plockade upp färdkost och underhållning.



Hotellet låg mitt emot centralstationen och fast att vi var lite tidiga var rummet redo för oss och dessutom så stod där världens skål med frukt och choklad och meddelande från mor och far. Och så fick vi oss en dag i hotellets wellnessavdelning!



Vi började med en mer eller mindre obligatorisk sväng bland affärerna och sedan fika. Mitt te smakade dock mest som varm saft, och var ingen succé. Min chokladboll smakade dessutom smör, så fiket fick 2 av 10 möjliga.



På kvällen åt vi middag i hetellets restaurang. Det serverades sommarbuffé och Malte påpekade snällt att jag hade minst fyra olika sorters kolhydrater på min tallrik.

Sen så gick vi upp på rummet och högg in på all den där goda frukten och jag loggade in på min mail och dubbelkollade att jag verkligen kommit in på skolan. 






Vi började dag nummer 2 med en rejäl frukost. Sen gav vi oss ut för lite seriös shopping. Kameran lämnade jag hemma, för det kan bli så tungt att bära runt på den ibland. (Särskilt när händerna är fulla av påsar.)



På kvällen åt vi på restaurang Ett som var mycket bra. Jag åt någon liten sallad med parma skinka, kronärtskocka och chevre till förrätt och grillat kycklingbröst till varmrätt. Vi avslutade med en väldigt, väldigt god jordgubbs-efterrätt. Och så hade jag på mig en alldeles rykande nyshoppad klänning från Weekday. Och på väg tillbaka mot hotellet så hörde vi musik som alldeles bestämt lät som Kent. Och vet ni vad! Kent spelade i Trädgårdsföreningen och vi slog oss ner tillsammans med en massa andra för att lyssna. En sån himla perfekt avslutning på en redan väldigt bra dag!
 

Söndag

Har legat i bubbelpoolen sen frukost men nu kurrar magen efter lunch, så vi ska knalla till nordstan och se om det finns något gott att äta. Ikväll ska vi se på Spiderman och igår kväll åt vi världsgod middag på Ett och lyssnade på Kent vid Trädgårdsföreningen. Och som för att göra oss lite extra glada så kikar solen fram.

Fredag, på Grand Hotel

Hej kamrater!
Jag är så himla glad! I höst flyttar vi till Malmö, min fina pojke och jag! Vi kom in på utbildningarna vi satt i förstahand båda två, och nu ska vi flytta ihop och bli sambos och vuxna och alltihop! Imorgon firar vi fyra år tillsammans, och helgen till ära har vi checkat in på ett mycket trevligt Grand Hotel i Göteborg. Ser fram emot frukosten imorgon! ikväll äter vi nog på hotellets restaurang, vi är rätt trötta båda två.. Har iallafall hunnit med en del shopping, och mer blir det! Mor och Far hade dessutom ordnat med lite överraskning som väntade på rummet, himla fint!

Måndag

Idag är det dags för lite arbete igen. Och jag loggade in på antagning.se minst fyra gånger igår och idag bad jag malte kolla på jobbet i förmiddags och själv har jag nu varit inne två gånger inom loppet av trettio min. Inget svar än. Det officiella datumet är ju den tolfte, på torsdag, men ryktesvägen har jag hört att det redan var några som fick sina svar förra veckan och när min syster sökte så fick hon svaret ungefär två dagar innan datumet som det skulle komma. Och jag vill så himlans, nedrans, satans gärna veta nu med detsamma så jag kommer nog fortsätta klicka in minst två gånger om dagen tills det kommer ett svar.

Malaysia, del 2


När vi anlände med bussen till Kuala Lumpur, huvudstad i Malaysia, hade vi siktet inställt på Chinatown. Och dit kom vi ganska snabbt, med hjälp av Maltes kartläsarförmåga och lite tjat från mig. I Chinatown bodde vi sen på ett hotel vi läst om i förväg, som hette något så logiskt som Chinatown Hotel, och killen i receptionen var faktiskt riktig kines och överallt stod skyltar på kinesiska och utanför fönstret var det marknad varenda kväll. Det var nästan lite nostaligskt att hamna i detta lilla låtsas-mini-kina. 


Vi hängde på marknaden varenda kväll. På ett ställe så fick man plocka ihop en massor grillspett med diverse saker (bläckfisk, majs, fisk, broccoli, och en hel massor annat) och dit gick vi minst två gånger, för det var ganska billigt, och dessutom så var det så kul att plocka ihop sina pinnar och sedan ge dom till kocken och så grillade han just dom man valt ut. 




Kanske två kvarter bort låg det en till marknad. Där provade vi en ny sorts pannkaka, inte lika god som den thailändska, men god ändå. Och så drack vi smoothie och jag köpte djungel-honung.


Om man promenarade kanske tio minuter till så kom man till Little India. Där var det marknad och affärer överallt och folk ute fast att det var sent och det var himla mysigt! Det fanns kanske inte så mycket för oss att köpa egentligen, mest slöjor och tyg och såntdär. Lite konstiga kryddor köpte jag iallafall med mig hem till min mor.




Vi åkte högst upp i den ena spetsen av Twin Tower. Extremt organiserat med tidsbokning i förväg, speciella färggrupperingar och säkerhetskontrollen innan var rätt lik den på flygplatser. Himla fränt iallafall.




Mitt i staden finns det en plätt djungel och vi fick etthundra bett av något kryp, så vi gick mest raka vägen igenom, och när vi kom ut på andra sidan förundrades vi en stund över vilken himla kontrast djungeln var mot skyskraporna vi varit uppe i för bara några timmar sen. 



Vi besökte en vanlig park en dag också. Där åt vi glass och tittade på sköldpaddor och fåglar och svettades så att vi trodde att vi skulle gå under. Himla puckat att ge sig iväg till en park under dagens varmaste timmar...


Det sista vi gjorde i Kuala Lumpur var att gå på festival. Jag var kanske inte jättetaggad, och dom enda låtarna jag kände till framfördes utav Flo Rida. Det var ett jäkla krångel att få taxi tillbaka in till stan, för taxibiliarna i asien ska alltid krångla och tjaffsa om priset och hurvida de ska köra på taxametern eller inte. Tidigt nästa morgon begav vi oss till Singapore. 

Onsdag

Efter två lediga dagar är det nu dags för lite arbete. Känns lite synd med det fina vädret och allt, men nästa vecka är jag nästan bara ledig, och så far vi ju till Göteborg och firar att vi har varit med varandra i fyra år. Det blir grejer det! Är så satans fundersam över det här med skola och flytt och alltihop, men Malte har lovat att det kommer bli bra så jag ska försöka tro lite mer på det. Nu är det ju snart, om en vecka så trillar nog svaret in. Pirr pirr pirr. Sitter förresten i serveringen på jobbet, vilken himla bra idé med trådlöst internet åt alla gäster (och kanske allra fiffigast för personal som bor nära och inte har internet i lägenheten)!

Dags att hoppa i kläderna och fritera en pommes eller två,
på återseende! 

Malaysia, del 1


Från Koh Lipe åkte vi båt till Langkawi. Öarna ligger himla nära varandra, så det tog bara ett par timmar att ta sig från ena stället till andra (dock så hade det gått himla mycket fortare om man inte var tvungen att åka buss på langkawi till ett speciellt tull-ställe och sedan tillbaka till hamnen). Så här bodde vi iallafall. På nedersta våningen, ganska långt till vänster. 


Här åt vi frukost ett par gånger. Youghurten var inte alls som vanlig youghurt, utan lite mer som gammal filmjölk, men det slank ner ändå. Annars åt jag ju mest pannkakor till frukost, så lite omväxling var skönt.



Här blev vi stammisar. Köpte grönaäppel-smoothie en gång om dagen tills jag insåg att anledningen till att jag börjat få så himla ont i magen om eftermiddagarna var just dessa äppelshakes. Himla tråkigt förstås, men då drack jag vattenmelon och apelsin istället. 


 
Vi åt ganska mycket god mat och drack många goda drinkar. Kycklingspetten var dock ingen höjdare, flera bitar var liksom alldeles rosa.



Speciellt en kväll, när vi åt på The Cliff (där vi kvällen innan druckigt supergod strawberry margerita) så var maten himla bra. Det kan ha varit vår sista kväll på ön, för jag kommer ihåg att jag köpte matsäck till dagen efter på vägen tillbaka till hotellet. 
 


Och så var vi på ett ställe där det fanns massor djur, mest fiskar, och det var så jävla coolt att se alla fiskarna som jag sett när vi snorklade. Precis en sån haj som ni ser på bilden har jag sett alldeles nära på riktigt i havet (och visserligen blev jag skitskraj och tog mig till land rätt direkt, men ändå). Och nemo förstås, första gången jag såg nemo på riktigt var jag så himla glad. 








En dag åkte vi linbakna rakt upp i bergen och där hade dom byggt en bro som inte såg ut att sitta fast ordnetliget och utsikten var himla frän. Vi var liksom ovanför molnen.



Varje kväll var det nattmarknad någonstans på ön och vi besökte ett par av dom. Jag köpte tillexempel kaffe till pappa.



Och så var vi på en båtutflykt och träffade apor som kunde simma och som klättrade upp i trädtopparna när vattennivån blev för hög. Och så såg vi minst femton örnar! Killen som körde båten slängde ut mat åt dom i vattnet, och helt plötsligt så var dom överallt!
 

RSS 2.0