Lördag

Känns som att jag är ledig idag, men icke! Igår åt jag iallafall lunch och fika med bästa Johanna och hade mina nya skor för första gången (=skoskav). Och så jobbade jag, handlade massor mat och åt ostbågar. Idag har jag köpt två kilo färskpotatis och snart ska vi laga lite lunch. 

Tänkte också meddela att jag flyttar bort från internet ett slag så mina besök här kan kanske bli aningens mer sporadiska nu. 
 
På återseende!

Midsommar

 
Jag jobbade nästan hela midsommarafton, men när vi stäng på kvällen cyklade jag hem och så hade jag och Malte ett litet eget mini-firande. Vi åt färskpotatis med smör, jordgubbar och massor annat gott. Och så spelade vi alfapet och malte vann stort. 




På midsommardagen tog vi bilen till Söderköping och började med att äta varsin glass på smultronstället. Min var lagom stor och jag lyckades faktiskt äta upp den, Malte valde dock en utav de största och lämnade rätt mycket.. Hur gott som helst iallafall!



Mätta och belåtna tog vi oss sedan en promenad. Det är så himla fint i Söderköping!


Och så åkte vi med tuffe-tåget som tar en runt på en liten guidning genom stan. Och gubben som körde var så himla gullig! Ungefär trettiofem minuter tog det. 



 
Efter tåget var vi helt plötsligt lite hungriga igen och gick och åt lunch. Mycket gott, må jag säga. På kvällen kom mina systrar och alla barnen och hälsade på och i söndags var som sagt Viktoria här. Blev minsann en trevlig midsommar i år också. 

Tisdag



Hej kamrater!
Ledsen för dålig uppdatering, men jag har liksom inte haft tid att umgås med lille datorn. Har jobbat ganska mycket, och varit med min fina pojke (vad vi har gjort får ni se imorgon) och så har vår fina vän Vickan kommit hem från USA, så henne bjöd vi på middag och övernattning i söndags. Igår var jag så trött som jag aldrig har varit, och idag sov jag till kl 10.20! Världens brakfrukost åt jag, och nu ska jag hoppa upp på cykeln för att göra lite ärenden. Men först: gymmet.

Onsdag

Har precis bokat rum på Grand Hotell Opera för en liten wekend i Göteborg för att fira 4 år tillsammans med älskling. Ett par veckor kvar, men ser redan fram emot lite ledigt tillsammans! Nu: jobb.

När grannflickan tog studenten


Måndag (som känns som lördag)

Gick på stan och firade min lediga dag och skatteåterbäringen och fick bland annat med mig dessa hem. Än så länge känns de sköna och förhoppningsvis ser jag inte ut som två meter lång i dom. Även om jag nog kommer lite för nära en och åttio..

Fredag

Godmorgon!
Snart dags att hoppa i kläderna och cykla ner till arbetet för ett kort extrapass innan det är dags för att fira grannen som tar studenten. Känns som det var igår eller tre år sen vi sprang ut från FU (har gjort så himla mycket på bara det här året, massor jobb, tågluff, asien och gud vet vad). Har kollat på danskurser i Malmö också, och om jag kommer in på skolan och hittar någonstans att bo så ska jag nog ge baletten en ny chans.. Vem vet, det kanske är lite skånska som behövs för att liva upp det stela? Hur som helst ska jag börja strecha lite smått, så att jag når ner att ta på mig tossorna igen..

Thailand, del 5 (hit kommer vi åka tillbaka)

Välkomna till Koh Lipe! Den finaste platsen på hela jorden tror jag.
Om det finns ett paradis, då är det den här ön.


Obligatorisk kvälls-bananpankaka-med-nutella! Det fanns bara en väg på Koh Lipe, och det här pannkakshaket låg i "våran" ände utav den. Det var egentligen bara en bred sandväg, men de andra vägarna var å andra sidan mest bara stigar genom djungeln. Bodde gjorde vi på den största stranden och rummet var en bungalow, fast mer som radhus. Egen uteplats med tillhörande sällskapssjuk katt hade vi.



Första frukosten på ön. Pannkakorna stektes på beställning, och gissa om jag var glad! Jag gick nog både en och två gånger och hämtade fler.. Dessutom fanns det mini-bananer att ha till.

En dag hyrde vi en longtail med chaufför, så himla lyxigt! Sedan tog han oss till ett par platser som vi och killen på turistbyrån bestämt. Som lunch hade vi med oss chips och en stor vattenmelon (som vi delade med gubben som körde såklart). Och det var så fruktansvärt fint att det inte går att beskriva i ord och inte ett enda foto gör det rättvisa och jag sa kanske sjuttioelva gånger att "nu har vi det så himla bra". Hela dagen var alldeles perfekt och vi fick till och med hälsa på dom blyga aporna, som inte var vana vid turister. Och inte en sekund längtade jag hem och inte en enda gång tänkte jag att "det vore bättre om..."




"Våran" strand.



Lokalbefolkningen på Koh Lipe är havssigenare och många av barnen har aldrig varit i en stad, har aldrig sett en bil. En kväll gick vi igenom en utav deras byar och spanade lite, och kära hjärtanes så dom lever. En gemensam plats att tvätta sig på, det stod kanske fyra kvinnor och öste vatten över sig och varandra från en tunna i mitten och husen är knappt värda att kallas hus, det är skjul på höga pålar (för att slippa djur). Å andra sidan så får dom vara i paradiset varendaste dag.




Sista kvällen gick vi till Sunset Beach som var mysigt men inte hade någon ovanligt fin solnedgång. Något som var ovanligt fint var dock barerna på våran strand. De hade lagt ut mattor och kuddar/dynor i sanden, en liten uppochnervänd trälåda till bord och upplyst med bara stearinljus. Så ofattbart mysigt att ligga med en drink i handen och spana ut över havet och solen som sakta gick ner. 


Och det här var vårt sista stopp i Thailand. Visumet gick ut och vi åkte vidare till Malaysia. Men när jag här hemma längtar tillbaka till våran resa, ja då är det det här jag saknar. Havet, allt det vackra, pannkakorna, värmen och så den enorma lyxen att bara vara med Malte hela dagarna och inte göra något annat än vad vi själva vill när vi vill. Jag är etthundra procent säker på att jag kommer åka till den här ön igen.

Tisdag

Ligger i gräset och njuter av solen och Elle!

Dunderfrukost en ledig dag


Sommarens första

Imorse var jag barnvakt en stund och sen promenerade jag med min syster och för att motivera mig själv att träna köpte jag en liter jordgubbar. Och nu, efter både träning och lunch ska jag njuta som tusan!

Lunch

Mästerkock som jag är gjorde jag denna avancerade lunch såhär en måndag.
Mycket gott!

Kauwboy

Blev en spontan utgång igår så var rätt trött imorse. Dock kom min syster son och hälsade på, så vi spelade kort mest hela förmiddagen. Efter att ha ätit lunch åkte vi in till Cnema där jag fått biljetter till filmen Kauwboy, en utav de tre nominerade filmerna i Young Audience Award. Vi fick varsin liten goodiebag med godis, dricka, diverse smågrejer och så varsin sverigeflagga som vi viftade med och ropade "Hello Europe" framför filmkameran som annars höll sig i bakgrunden. (De andra länderna som deltar gjorde samma sak, så kan man se hur det såg ut när dom visade filmerna.) Sedan skjusade vi grabben till en kamrats födelsedagskalas och jag åkte hem och slingade mammas hår. När det var färdig tog jag mig en knäckemacka och sen hoppade jag i träningskläderna och trampade mig igenom en timmes spinning på friskis. Nu sitter jag bänkad framför teven (med godis såklart) och ska nog se en film innan det är dags att sova. Mycket trevlig söndag!

Lördag


Började dagen med massage (så himla skönt!) och åkte sedan och seconhand-handlade lite fina saker. Om en stund kommer Malte hit, men först så ska jag plocka fram mitt lördagsgodis och bläddra igenom nya Elle, som låg i brevlådan i går! Fick förresten min skatteåterbäring igår också, och det känns så himla kul att få ett rejält tillskott på sparkontot!

Uppe hela natten, vaken hela dagen

Äntligen hemma efter en jobbig kväll på arbetet. Var på andra restaurangen i stan (dom hade personalmöte) och jag känner att min energi var i botten och min positiva inställning hundrafemtio mil bort. Inte pepp på något alls just nu, inget känns som det går något vidare, och då är det lite svårt att hålla tålamodet i sin bästa form i elva timmar på en restaurang jag inte har jobbat på mer än kanske fem gånger. Kom väl in i det vartefter, men allt tar lite längre tid och det stör. Är hur som helst hemma nu och jobbar bara 16-21 imorgon. Och på lördag är jag ledig och har bokat massage, så det blir finemang med alltihopa, om jag bara kunda sova..

Thailand, del 4

Till Koh Phi Phi anlände vi med båt framåt eftermiddagen och letade direkt upp Mosqito Diving, som Malte kollat upp innan. Det var nämligen dags för dykarcertifikat. Dom erbjöd oss ett rum på dykarskolan och vår svenske instruktör varnade oss för att det var låg standard. Vi kollade runt bland hotell i närheten, men ingenting var ens i närheten så billig som dykskolans rum, så vi tänkte att vi slår till, vi provar en natt.



Nästa eftermiddag checkade vi in på hotell. Vi (kanske mest jag) klarade oss inte utan svalkan från AC och toa på rummet.




Vi började plugga redan samma kväll och fortsatte direkt nästa morgon. Efter lunch plockade vi isär och satte ihop dykarutrustningen hundrafemtio gånger och sedan hoppade vi i dräkterna och knallade ner till havet. Jag trodde jag skulle dö. Alla övningar gick jättebra och vi fick beröm båda två, men jag var så fruktansvärt rädd hela tiden så efter den där timmen under vatten så skakade jag i hela kroppen till långt in på natten och jag bara kände att det här går inte, jag vill inte göra det igen. Jag bestämde mig hur som helst för att prova på det planerade dyket nästa morgon.



Efter en sömnlös natt ändrade jag mig och hoppade av. Det skulle ju vara en kul grej, och jag fick bara panik. Jag följde iallafall med ut på båten när Malte gjorde sina första dyk, och även om jag missade en massa spännande saker så såg jag iallafall en sköldpadda!




Koh Phi Phi var katternas ö. Stora och små i vartenda gathörn. Jag sa kanske tio gånger om dagen att "snällaa, henne kan vi väl ta med hem?"


Vi hittade ett jättebra frukostställe.




Det var så himla fint nere vid båtarna en kväll, så jag var tvungen att ta tusen bilder.



Restaurangbesök.



På eftermiddagspromenad bland butikerna.



Helt oförberedd träffade jag apor för första gången! Och jag vågade inte gå så nära, så jag drog på full zoom när jag skulle fota, och helt plötsligt så är det någon som klättrar upp för mitt ben! Jag hade inte sett apungen som kom skuttande på marken framför mig och jag gallskrek och sprang tillbaka till Malte. Ett par leriga tassavtryck på vänstra benet var mitt bevis för det inträffade. 



Vet inte riktigt varför, men mitt skrik och snabba flykt till Malte fick bara aporna att följa efter. Här försöker han lite diskret sno min kånken. (Jag ska säga att jag ver nervös. Hade ju allt i väskan, pass, pengar och hotellnyckel.)



Vi kämpade oss upp till en utkiksplats för att se på solnedgången. Svettigt må jag säga!



Och en dag åkte vi ut på utflykt. Båten var fullproppad och lunchen var inget vidare, men vi träffade apor igen och Malte snorklade jättemycket och jag litegrann (blev liksom lite rädd för vatten efter den där timmen under ytan). Fiskar överallt och så himla fint vatten. Allt var fint förresten.


Och det här skulle man kunna säga var Koh Phi Phi. Jag åt en nedrans massa bananpannkakor med nutella här, men dom ser liksom inte så trevliga ut på bild. Men kanske.. tja.. Mellan 1 och 3 varje dag iallafall. (Hade ett pannkakshak precis brevid hotellet.) Ön som står näst på tur är Koh Lipe, och där får jag nästan lov att välkomna er till paradiset!

Försenat inlägg om fredagslunch

Jag träffade ju Johanna och åt lunch i fredags. Vi valde Tacobar, och tog varsin rejäl nachotallrik och för att fira att Johanna tagit körkort så drack vi frozen strawberry margarita (som var sjukt god).


När mat och dricka var slut kände vi oss ändå inte alls färdigpratade, så vi slog till på en drink till. Det var ju ändå fredag, och Johanna har ju faktiskt tagit körkort. 

Hon är så himla bra, Johanna.

Måndag

Ledig efter en helg på arbetet, mycket skönt! Firade med att äta lunch hemma hos min syster, som bjöd på linser och halloumi. Blev lite inspirerad och lånade med mig två kokböcker hem och skrev av ett par recept i min himla smarta fyll-i-själv-receptbok. Är så himla taggad på att flytta hemmifrån! Om vi bara kunde få en lägenhet och komma in på skolorna.. Efter lunchen gick jag hur som helst och svettades lite på gymmet. Är lite sur över att jag tycks jobba varenda gång det erbjuds spinning på friskis, nu när jag äntligen vågat prova och tyckte det var kul. Har iallafall bestämt mig för att det inte blir en enda sötsak innan helgen nu, får se hur det går med det..

RSS 2.0