Well, I could need a change of scenery, and dress my soul in something new.


Våren har kommit på riktigt och när jag slutade jobba i lördags var jag tvungen att åka raka vägen hem och hämta kameran och knalla ner till vattnet. Jag bor här. Fattar ni att det är så här fint och jag bor här? Blev så himla genomlycklig av det.


Fredagsmys


I fredags eftermiddag letade vi i hundra år efter vårjacka och skor till malte, och tillslut så blev det ändå bara ett par converse.. Men när det blev kväll och vi höll på att svälta ihjäl gick vi och åt jättegod middag och i väntan på maten så provade jag lite olika inställnngar på kameran. Är så himla nöjd med den, om jag jämför med mig gamla herr d60 så är den här flera mil bättre. Särskillt i dåligt ljus. Då kämpade herr d60 som attans och klarade sig precis på gränsen, medans den här faktiskt ger mig ganska stora möjligheter! Och då har jag inte ens köpt det nya objektivet som är anpassat för just dåligt ljus än, utan använder ett standard 18-105! Prima!


När jag var propp-propp-mätt så gick vi bort till bion på storgatan. Köpte de obligatoriska popcornen och bänkade oss i samma salong som vi varit i de senaste tre gångerna (och som vi varje gång säger att vi inte ska boka biljetter till nån mer gång. det är lite trångt och det finns ingenstans att ställa drickan så man får sitta med allt i knät.) Och så såg vi "du gör mig galen" som inte alls var särskilt bra. Den var minst fyrtio minuter för lång, alltså rätt långtråkig och jag vet inte om jag ens tyckte den kändes speciellt välgjord.. Meen, gott med popcorn!

Varm choklad, sol, blommor och Jennifer!


I torsdags hälsade jag på Jennifer i Lund. Vi satt på en uteservering i solen (och det var så himla varmt!) och sen så tog vi en liten promenad och tittade på våren. Så skönt att den äntligen är här. 

Mat-tisdag


Frukost! Vad duktig och gick ut på morgonpromenad (i regn..) och när jag kom in så gjorde jag frukost. Apelsin, te och knäckemacka med rökt skinka.


Till lunch gjorde jag min första omelett! Jag har tänkt länge att det borde vara bra mat för mig när jag är ensam hemma och inte orkar laga så värst mycket. Och det var det! Jag hade i tunt, tunt skivad potatis, purjolök, strimlad kalkon och lite spenat. Först stekte jag potatis, kalkon och purjo lite. Hällde på två ägg som jag vispat ihop med lite salt, peppar och en skvätt mjölk. Sen på med spenaten. Hade bara fryst spenat, men det gick bra det med. Och även om jag inte gillar ägg så tycker jag det blev rätt gott! 

Finbesök, småbåtshamnen och fisk


I helgen var ju (Maltes) Farmor och Farfar på besök. Första kvällen tog vi med dom ner till småbåtshamnen där jag bokat bord på restaurang Kajutan för lite havsluft, fin utsikt och god mat. Vi hade mycket trevligt.

Kajutan är nog min bästa restaurang i Malmö, men jag tror att det ganska mycket beror på att 1. det är nära hem så när man är proppmätt och trött tar det bara tio min på cykel/en kvart att gå och 2. utsikten och havsluften. Det är litegranna som att vara utomlands tycker jag, jag har inte riktigt vant mig vid att ha havet så nära. 

Fredagskvällen


Igår kväll var vi ett par tjejer från klassen som var hemma hos Louise. Hon bodde i en så himla fin lägenhet. Här är en liten sneak-peak på sovrummet.


Alla hade med sig varsin maträtt och jag provade en hel massa saker som jag inte ätit förut! Typ räkor, laxpaj, civapcici och allt möjligt! Kände mig väldigt duktig (fast också lite dum som inte ens smakat räkor förut..). En så himla bra kväll iallafall! Det är ena riktiga toppentjejer jag hittat! Puss på er.
 

Torsdag

Efter förmiddagsträning åkte jag in till stan för att möta upp Josephine. Det är grått här i Malmö. Våren är långt bort och det har regnat flera gånger idag. Men trots detta är det mycket folk ute på gatorna, och i centrum så är det en marknad med mest massor mat från olika länder. Himla mysigt, och det luktar hur gott som helst! (Tråkiga bilder, men det regnade och jag är så rädd om min nya kamrat så den fick åka ner i väskan igen snabbt som tusan.)


Vi tog en liten fikapaus på ett jättebra ställe, Lilla Kafferosteriet. Det är ungefär som mitt kära Kuriosa hemma i Norrköping, fast att de verkade ha mycket mer kaffegrejer här (hörs ju på namnet..). Men jag dricker ju inte kaffe, så jag slog till på varm choklad!  

Malte är i Norrköping och på lördag kommer han hem hit igen i sällskap med (hans) Farmor och Farfar, så nu på kvällskvisten har jag bakat. Jag som aldrig har bakat annat än bröd förut har lyckats åstadkomma både kakor och muffins. Kakorna blev jättegoda (sådana där riktiga pensionärskakor, älskar dom) och muffinsen måste jag säga är fullt godkända för att vara första-gångs-muffins. Mycket nöjd med min insats!

Today's

Idag har vi haft lång dag i skolan, ända från kl tio till kl två! Blir minst sagt bortskämd med detta schemat! Efter skolan tog jag mig en liten sväng på stan och hämtade ut mitt nya objektiv. Har precis satt på det nu, och satan vad tungt det är! Det känns hur stort som helst! Men jag gissar att om sådär kanske.. tre månader så har jag vant mig och älskar det. Jag har ju alltid lite svårt för förändringar..


Klänning: Pull&Bear, Kofta: Jackpot
 

Efter-spinning-middag


Ikväll åt jag världsgod och världsenkel middag! Sparrissoppa med en näve finhackad spenat. Och så såndär kryddig korv (sån med mycket kött i såklart, inget annat tjaffs) och så ett par nypor rostad lök på toppen. 



Supergott! Mmmm.
 

Gårdagens


Klänning: Topshop, Kofta: H&M

När det är tyst i allas öron hör du vindarnas sus.


Igår skulle jag gå ut och ner till vattnet för att prova kameran på riktigt för första gången, men jag hann bara till gården och vårblommorna innan batteriet dog. Så då fick jag snällt gå in igen. Klumpigt av mig förstås, att inte haft koll på det.


Så jag gick till affären och handlade lite, och sen läste jag ett kapitel till föreläsningen idag. Malte fjantade sig och tjatade om kaffedrink (jag dricker inte kaffe) så tillslut så gjorde vi varm oboy. Då hade kameran vaknat till liv, så istället för havet och småbåtshamnen så fick ni se vårblommor på gården och varm oboy i soffan.

Dagens lunch: Broccoli och skinkpaj (special)


Idag provade jag att göra en ny paj! Gjorde botten på vetemjöl special, havrekli (eller vetekli, jag kommer inte ihåg), sesamfrön och krossade linfrön, istället för att ha bara vetemjöl som jag brukar. Och sen hade jag på strimlad och stekt kassler (för nån skinka hade vi inte, men det blir ju precis likadant) och broccoli. Men så tänkte jag ju att jag skulle försöka vara lite extra nyttig också, så jag hackade i lite spenat dessutom. Både spenaten och broccolin var fryst, så det tinade jag i en skål med varmt vatten innan jag hackade. Sen på med riven ost och efter det vanlig ägg- och mjölkblandning och så in i ugnen. 25 min senare: 


En himla god lunch, som dessutom räckte till tre matlådor! Malte var nöjd med, alltid roligare att laga mat när han är med. Förhoppningsvis så blev det lite nyttigt också. Det känns så. 
 

Första bilderna


Äntligen har jag en kamera igen! Det har känts som att jag har varit utan en alldeles jättebra kompis, men nu har jag en ny kamrat! Vi förstår inte alls varandra än, men jag tror att vi kommer trivas ihop. Så här såg det ut våran första kväll. Jag hade inte så mycket att fota, så jag gick mest runt och blev himla glad av att trycka på avtryckaren och det klickade sådär fint som det gör när den tar bilden (till skillnad från gamle herr D60, som vi gissar att slutaren har pajat på, som bara är alldeles tyst). 


Ja, jag är lycklig, jag är lycklig!

Äntligen är den min!!! Min nya fina Nikon D5200


RSS 2.0