Söndagskväll


Spårvagn till stan. (Så himla bra med spårvagnen. Jag hittar, vet hur lång tid det tar.)


Går hem till Malte, planerar nyårsmaten och skriver inköpslista. Sedan på med jackan igen och till Athena där bord var reserverat. Fast, det var så lugnt så reservera hade vi inte behövt göra.


Börjar med en stor grekisk sallad. Så gott.


Grillspett med tzatziki. 


Chokladkaka. 


Promenad till spårvagnen. Tummen upp för en trevlig kväll (och proppmätt mage).

Söndag

Hallå i stugan! Igår började jag dagen med att jag åkte till min bästa secondhand affär och köpte tre väldigt fina tallrkar från Rörstrand, en från serien Pergola och två från en äldre serie som heter Rosamunda och som inte längre produceras. Rosamunda har förstås världsfina rosor och dessutom en tunn guldrand i kanten. Efter lunch knallade jag hem till min syster och spelade lite spel med henne och barnen och när det blev kväller åt jag middag med mor och far och sedan gick jag till syster nummer två, för prat och film. Idag har jag inte gjort så värstans mycket, mest promenerat med Anna och läst Elle. Nu är det hög tid att klä på sig, för ikväll har Malte bokat bord på Athena. Innan dess ska vi försöka planera någon sorts lättlagad nyårsmeny.  

De senaste dagarna


Mamma och jag gjorde julgodis. Kola, knäck och så en chokladtryffel med pepparkakssmulor ungefär.


Igår kväll var vi på julkonsert på Louis de Geer. Det var himla bra!



Idag har jag promenerat till stan med Amanda för lunch (blåbärspaj och ostfralla) på Kuriosa. Efter det mötte jag upp Anna och så tog vi den obligatoriska promenaden i hallberga. Nu är granen klädd och de första skinkmackorna uppätna.
 

Nu är det jul!

 
Äntligen hemma i Norrköping igen! Idag har jag gjort julgodis med mamma (knäcken blev perfekt!) och sen har jag varit hemma hos min syster och klippt henne och fikat. Så himla mysigt att få dela säng med min fina lilla katt igen också. 

Tisdag

 
Efter ett par timmar i skolan åkte jag hem och joggade en sväng. Sedan tog jag med mig Malte och lite äckligt bröd och så gick vi ner till havet och matade fåglarna. Så himla fränt med svanarna! De verkar bo lite där nere, för man kan alltid hitta dom på samma ställe. Försökte kasta så mycket jag bara kunde till svanarna och änderna, men måsarna är så sablans fräcka! Svanarna tröttnade ganska snabbt på allt ståhej och simmade bort en bit. Själv fick jag ta på mig luvan för att skydda mig från dessa inkräktande, närgångna, måsar.

Söndag

På förmiddagen idag slog jag in julklappar och städade och fixade här hemma och sen kilade malte bort till BK och köpte dagens burgare medans jag fixade morötter och sådär. Efter lunchen åkte vi till Lund och gick på en julkonsert med en kör som Maltes kompis är med i. På vägen hem stannade vi så Malte fick kika på musikhjälpen-buren och när vi kom hem lagade jag torsk i ugn och nu är det dags för adventsfika!

Tredje Advent

 

 

Tisdag

Har varit på stan och inte hittat det jag letade efter men en del annat (klänningar och julklapp till Malte istället för förvaring till badrummet..). Och handlat massor mat och ångrat att cykeln står på vinterförvaring i källaren (blev så satans tungt att bära). Och nu blir jag alldeles nostalgisk och glad för det är Göta Kanal på tv, och alla knäppgökar har så himla bra dialekt. Dessutom så känner jag igen både Söderköping och Linköping! Men bäst är ändå dialekten.


Nu är det jul i Limhamn


Fredagshäng


Fredag!

Efter muntlig redovisning gick jag med ett par klasskamrater till Viktors för "afterschool". Mycket trevligt! När det blev kväller och det började kurra i magen åkte jag hem till Limhamn och lagade trerätters åt min bästa Malte. Precis så borde alla fredagar spenderas.
 
(Fler bilder kommer imorgon.)
 

Onsdag (förra veckan)


Så här såg det ut när julen kom till stan! Malte och jag tog oss en sväng i butikerna och tittade på allt fint julpynt och efter middagen gick vi på bio. 

Måndagens



Så här har jag sett ut idag. Kjolen och tröjan är från H&M och skjortan är från JC. Fast att jag hade dubbla långärmade så frös jag som tusan i skolan. Fattar inte varför det är så kallt i varenda sal!


 
 

Äntligen lite snö i Malmö också!


RSS 2.0