Smyg-vår

Så här såg det ut när jag väntade på bussen imorse. Även om det blåser som tusan (det som jag hemma i norrköping hade kallat för storm) så känns det lite som vår idag! Solen kikar fram mellan molnen och det är inte ens speciellt kallt. Håll tummarna för att det håller i sig!

It's a hard work, hard work


Efter skolan åkte jag hem och åt lunch och knallade till Malmborgs och storhandlade. Det var sjukt tungt att bära hem, men det gick. Pysslade lite här hemma och förberedde middag och sedan gick jag till gymmet. Spinning! Mitt allra bästa pass. Jag som inte ens gillade att cykla förut (gnällde jämt för att jag fick ont i rumpan och allt möjligt..) och nu så är jag spinning-frälst! Det är just det här tisdags-passet som jag gillar mest, det är en jättebra instruktör, bra musik och bra tid. Blir superpeppad varje gång. Blev svettig som satan, och var det fortfarande när jag kom hem (det syns inte på bilden förstås, min ni kan ju.. visualisera). Imorgon blir det gym, gym, gym!

Måndag

Igår fixades och trixades det en hel del här hemma! Jag håller på och försöker organisera det dolda kaoset i skåp och lådor och kämpar tappert mot Maltes önskan om att allt ska få ligga framme och huller om buller. Till och med bokhyllan (som förut gav mig huvudvärk) börjar se trevlig ut! Dessutom så hjälpte Malte mig att sätta upp hyllan ni ser på bilden ovan. Det är egentligen en kökshylla från ikea, men om de nu inte vet hur man konstruerar den perfekta hyllan så får jag ju helt enkelt köpa det som erbjuds och göra om! Stången som galgarna hänger på är alltså en såndär som man ska hänga upp krokar på i köket och sen ha diverse kastrueller och vispar på, och inte alls till för kläder.. Funkar finfint, minsann!
 
 
Dagens lunch! Åkte till Lund och skrev in mig på Östgöta Nation, så nu är jag väl äntligen en äkta student! Ser fram emot deras omtalade söndags-bruncher. Hur som helst. Efter inskrvningen så mötte jag upp Elisabeth och så gick vi och åt lunch. Jag åt pancetta, och det var så himla gott. Pasta måste nästan vara den bästa maten. Efter det en jobbig (men givande) föreläsning med maraton-anteckningar och skrivkramp. Laddade om med oboy när jag kom hem, och sedan mer plugg. Nu: Top Model Sverige. (Sen: Ännu mer plugg..)

Lördag


Efter ett jobbigt pass på Friskis så skyndade jag hem och lagade fisk i ugn. Sedan åkte Malte till Lund och jag blev lämnad åt mina skolböcker. Inte någon världsrolig lördag direkt, men så går det när man inte skaffar kurslitteraturen i tid.. När jag höll på att dö av tristess så åkte nutellaburken fram. Endast för ytters outhärdliga böcker. Funderar på hur intelligent det var att ha godisförbud under den tråkigaste delkursen denna termin. (och hur mycket jag bröt löftet när jag tog en sked nutella..)

 


Tuesday's gray and Wednesday too. (Varför är det snö i Malmö? Det ska ju inte vara vinter här.)


Idag har jag bakat bröd! Kikärtsbröd! Det var lätt, gick bra och blev jättegott!!



Sen åkte jag till Lund och träffade Jennifer. Vi gick till andragandsbokhandeln, men böckerna jag ville ha fanns inte så nu har jag beställt dom från internet. Men tydligen vill alla andra också ha dom, för det var en nedrans leveranstid på dom.. Hur som helst. Vi gick och fikade istället. Efter att ha velat alldeles för länge så tog jag kladdkaka. Jag är så feg, provar aldrig nytt fika.. Men. Mysigt och kul att träffa Jennifer!

Tisdag



Klänning: Topshop, Tröja: Forever 21

Idag har jag haft eftermiddags-föreläsning och var riktigt rastlös innan. Passade på att kolla upp recept på bröd, så imorgon ska här bakas! Efter föreläsningen åkte jag hem och åt soppa på morot, potatis, schalottenlök, purjolök och vitkål (för det är mest det jag har i kylen just nu) och så piffade jag till det med lite bacon. Faktiskt mycket gott!
 
 
Efter det gick jag på ett sjuk jobbigt spinningpass, och det gick så himla bra så nu ska jag fira med popcorn och film fast att det är vardag och redan sent! Pratade med både mor och far riktigt länge i telefon också, så hemlängtan är mindre. Och det här med att gamle herr D60 har gett upp känns som att det kommer att lösa sig och kanske rent av bli riktigt bra. Pappa har iallafall tipsat mig om ett par stycken bra ställen här i Malmö och Lund, så jag får ge mig ut på jakt!

Somebody said you got a new friend. Does she love you better than I can?

Min fina, älskade D60 har lämnat mig. Helt plötsligt så lät han konstigt när jag skulle ta ett foto, och sen blev det aldrig några fler. Har pratat med Nikons support och det enda som finns att göra är att skicka den till dom på reparation. Det kommer bara upp en text "Fel. Tryck på avtryckren igen." fast att jag gjorde allt det dom sa att jag skulle göra. Det är så himla sorgligt och jag tror att jag har bestämt mig för att det är dags att säga hej då och gå vidare. Troligtvis kostar en reparation så pass mycket att det är mer värt att jag köper en ny kamera. Har funderat rätt länge på att jag vill gå upp till en mer 'avancerad' kamera med större möjligheter, men jag vill inte bli tvingad till det såhär. Nedrans skit, tusan och fy farao. Sörjer som attans.

Fredagens



Så här såg jag ut i fredags. Blus med krage som sticker upp från Topshop,
stickad tröja från Monki och kjol från H&M. 

 

Onsdag

 

Gårdagens taco-rester och majs&broccoli-biffar till lunch idag. Fick ett halvårskort på friskis i julklapp, och det är så himla skönt att ha kommit igång med träningen igen! Efter förmiddagens pass på gymmet kom jag hem svettig och vrålhungrig. Fick i mig nästan alltihopa.. Nu är det hög tid att klä på sig, för i eftermiddag/kväll nalkas det parsonalmöte. Känns förövrigt skitbra att det är på Utmaningarnas hus i Limhamn, där jag har gått mina danskurser. För en gångs skull så hittar jag! Dessutom ligger restaurangen vi ska äta på efter här i Limhamn. Och så har jag förresten lämnat in hemtentan också. Finemang!


På tåget hem till Malmö.


Tisdag


I förmiddags tog jag och Anna oss en rejäl promenix på sådär 6,3 kilometer (enligt runkeeper). Nere vid strömmen såg vi en vit and! Det måste vara något fel på den, men den var himla fin ändå. Lite längre bort blev änderna alldeles till sig när jag stannade och tog upp kameran - de trodde säkert att det var bröd jag skulle plocka fram.. Synd bara att allt ser så grått och smutsigt ut! Himlen vara jättefult grå och alla träden ser så tråkiga ut utan löv..

Sedan gick vi till Skafferiet och åt salladslunch och chokladboll och te. 

När vi sedan beslutade oss för att röra oss hemåt så ringde min syster och vi fick knalla på ordentligt, för en liten Emil hade feber och behövde hämtas från dagis. Moster-akuten ryckte in och bar stackarn heela vägen hem till sängen. Armarna dog och jag kan knappt ens hålla i mobilen för att skicka sms. Det innebär att Emil håller på att bli stor, och att jag är klenare än jag trodde. 

Gårdagens


Julklappströja och under den en tunika från H&M.

Så här såg jag ut igår, när vi var i Fyllingarum och hälsade på. Det bjöds på fika två gånger, lunch och både kortspel och frågespel. Inte dåligt för en vanlig fredag. 

Årets första dag.

 

I tisdags vaknade vi sent, funderade länge på det här med frukost och lunch och beslutade oss tillslut för brunch. Vi promenerade till ica och köpte massor gott och så gick vi hem och dukade. Jag har nog aldrig ätit en så god frukost någon annanstans än på hotell. Åt tills vi var proppmätta. 


På kvällen kom ett gäng kamrater. Vi åt pizza, för det hör ju till första januari, och sen satt vi i soffan och skrattade tills klockan blev tio och Maltes pappa med sambo ville titta på tv. Då flyttade vi in i köket och spelade spel. Först diamanten och då vann Vickan och jag (!!) och sen ett resespel som var jättekul (Vickan och jag kom tvåa).

En mycket bra start på året!

Nyår


Nyårsklänningen åkte på och på köpet så fick jag lätta andningsbesvär. Det syns inte på bilderna, men klänningen är så himla snygg i ryggen och jag känner mig så fin i den. (Det är nog en framtida favorit och bara jag får spendera ett par timmar på gymmet ute på Ön när vi kommer tillbaka till Malmö så ska det nog bli ännu bättre..)


Vi åkte hem till Ted och jag gjorde mitt bästa för att snabbt få ihop någon sorts middag (Teds kök är pyttelitet och saknar både ett och annat, som elvisp till exempel.) Det bjöds på en liten mini-buffé med mangosallad, snittar, och en del annat och allt tog slut och alla verkade nöjda. Jag älskar mangosallad! Till efterrätt blev det (som vanligt) vit chokladmousse med kiwi.



Ted hade dukat fint och lagom till att vi skulle gå vidare hade ljuset brunnit slut och stumpen trillade ner i flaskan.


Ted och jag.


Vi gick hem till Hägg. Där hade det också varit middag.


Lagom till tolvslaget gick vi upp på takterassen på Teds kontor, mitt i industrilandskapet, och skålade i champange. Det var fyrverkerier överallt och vi stod på första parkett med utsikt över hela stan, så himla tjusigt!

RSS 2.0